Inovații online: bicicletele străzii, parcare prin SMS sau aplicație, recrutare jucăușă de personal

de | 28/05/2018 | 0 comentarii

Reading Time: 3 minutes

Ape Rider, sistem de închiriere de biciclete prin smartphone

Atelierele Pegas au lansat Ape Rider, un sistem de închiriere de biciclete prin aplicație mobilă și fără stații de parcare predefinite, urmând astfel trend-ul global de smart bike sharing. Aplicația Ape Rider este disponibilă în Google Play și App Store.

După instalarea propriu-zisă, este nevoie de înregistrarea utilizatorului cu card bancar, după care se blochează suma de 69 de lei pentru eventualele daune, sumă care se restituie în momentul în care se renunță la aplicație. În pasul următor, o hartă a bicicletelor disponibile și a parcărilor virtuale se încarcă pe telefon.

Iată cum funcționează sistemul de închirieri de la Pegas.


Zalău introduce plata prin SMS pentru parcările publice

Plata parcării pe domeniul public din Zalău se poate face şi prin SMS sau printr-o aplicaţie mobilă. Plata prin SMS este disponibilă în rețelele DIGI, Orange, Telekom și Vodafone. Aplicația mobilă gratuită TPARK este disponibilă pentru Android, iOS și Windows Phone.

Pentru plata parcării prin SMS, clientul va trimite un SMS la numărul scurt 7420 cu textul: 611 NR. MAȘINĂ (parcare o oră); 612 NR. MAȘINĂ (parcare două ore) sau 610 NR. MAȘINĂ (parcare o zi). Pentru plata parcării prin intermediul aplicației TPARK, clientul va introduce numărul de înmatriculare, va selecta orașul și durata, iar în final va selecta butonul “Parcați”. După parcurgerea pașilor de mai sus, în cazul ambelor variante, clientul va primi mesaj de confirmare.


Platforma de streaming iQIYI a deschis o sală de cinema

Platforma de streaming iQIYI a lansat prima sală de cinema în Zhongshan, sudul Chinei, și are ca scop construirea unei rețele de cinematografe on-demand, pentru care filmele și orarul să fie alese de spectatori. Lanțul de cinematografe Yuke va fi prezent în orașe mari și medii, scrie Variety. Sălile vor fi echipate cu aparatură și tehnologii de ultimă oră, iar conținutul proiectat va putea fi ales de pe platforma online chineză iQIYI.

Sălile de cinema vor permite iQIYI, care s-a lansat recent la bursa americană, să pătrundă în zona comercială offline. Mutarea iQIYI vine într-o perioadă în care streamingul video și cinematografele sunt în creștere în China, țară care beneficiază acum de același număr de săli ca Statele Unite și al cărei box office-ul ajunge, anual, la aproximativ 8,6 miliarde de dolari, precizează Profit.ro.


Recrutare jucăușă de personal, prin Jobful

Jobful.ro este prima platformă de recrutare de personal din România care folosește tehnici de gamification. Momentan, platforma este disponibilă doar pentru dispozitive fixe, dar în curând va fi lansată și o aplicație de smartphone. Dacă inviți și alți prieteni, vei câștiga puncte. În plus, vei putea vorbi cu ei direct din site sau din aplicație.

Pentru a putea începe, trebuie să selectezi „academii”, adică domenii sau cursuri de care ești interesat/a. Materialele de învățare sunt parțial în engleză. Din păcate, limba română din site nu beneficiază de diacritice.


 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștri
Newsman
Mobilpay
Avocatnet.ro
InboxTarget

Urmărește-ne