Ai un magazin online? Atunci trebuie să cunoști legislația și bunele practici care guvernează comerțul electronic din România. Fă-ți acest test cu 10 întrebări și vezi dacă ești un patron avizat de e-shop! Succes!

(Dacă mai ai răbdare și timp, fă-ți și testul consumatorului online!)


1. Site-ul firmei sau al magazinului tău este obligat să afișeze pe site capitalul social?

 
 
 

2. Magazinul tău colectează numele, adresa poștală și numărul de telefon al consumatorilor și le folosește numai în scopuri contabile și pentru procesarea comenzii. Este obligat magazinul să se notifice la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP)?

 
 
 

3. Alege varianta corectă:

 
 
 

4. Care este termenul garanției legale de conformitate?

 
 
 

5. Un consumator v-a returnat un produs care a fost folosit în așa măsură încât acum produsul are o valoare diminuată. Aveți voie să-i rețineți consumatorului o parte din suma ce trebuie returnată?

 
 
 

6. Ce act normativ principal reglementează comerțul la distanță în relația cu consumatorul?

 
 
 

7. Magazinul tău online este administrat de o firmă înregistrată în România, dar nu are pe site informațiile legale în limba română. Este legal?

 
 
 

8. În cât timp trebuie să dai banii înapoi consumatorului care a returnat un produs?

 
 
 

9. Dacă un consumator comandă online și ridică produsul de la punctul de lucru, mai are dreptul la retragere din contract (retur)?

 
 
 

10. Un consumator reclamă că un produs cumpărat de la magazinul tău nu mai funcționează după 5 luni de când a intrat în posesia lui, deși a respectat manualul de utilizare. Cine plătește reparația?