Termeni și condiții de utilizare a site-ului Trusted.ro

Termeni și condiții de utilizare a site-ului Trusted.ro

Versiunea 2.1 – actualizat la data de 1.03.2023

Folosirea informațiilor oferite de acest site web constituie acceptarea de către dumneavoastră a termenilor și condițiilor de mai jos. Prezentele informări reprezintă îndeplinirea obligațiilor de transparență impuse de legislația română în vigoare. 

Cuprins:

1. Informații despre site
2. Proprietatea intelectuală
3. Suspendarea accesului
4. Schimbări ale site-ului
5. Înregistrare
6. Datele și informațiile dvs.
7. Garanții și exonerarea de răspundere
8. Forța majoră
9. Conținutul furnizat de alte părți
10. Modificarea termenilor
11. Legea guvernantă

1. Informații despre site

1. 1. Site-ul web Trusted.ro este deținut și actualizat de S.C. TRUSTED INTERNET SRL, cod fiscal RO31491544, Reg. Com. J40/4807/10.04.2013, capital social 200 lei, Banca Transilvania, Suc. Crângași, cont RO73BTRLRONCRT0206192601, sediul social în Str. Mateiu Caragiale nr. 6, Sector 5, București, cod ​0​52761, adresa e-mail: contact@trusted.ro, numit Trusted.ro pe parcursul acestor termeni și condiții Trusted.ro.

1.2.  Trusted.ro este site de informare și promovare a bunelor practici și a legislației în domeniu comerțului electronic în special și a serviciilor societății informaționale în general. Majoritatea informațiilor de pe site sunt disponibile în mod gratuit, unele fiind disponibile doar membrilor Trusted.ro sau plătitorilor (prin serviciul Paydemic).

Marca de Încredere Trusted.ro este un serviciu de verificare a conformității cu standardele Trusted.ro, disponibil doar profesioniștilor (persoane juridice sau PFA) care dețin un site web, prin completarea formularului de pe site și exprimarea acordului cu Contractul pentru utilizarea TRUSTED.ro.

Serviciul Opinii de Încredere – Feedback.Trusted.ro este un site independent și nepartizan de publicare a opiniilor clienților verificați ai magazinelor online, într-un sistem disponibil public și anonim, care agregă doar note și opinii ale clienților reali ai magazinelor online. Acest sistem este destinat exclusiv magazinelor online. Toate opiniile publicate pe acest site aparțin acelor clienții, iar Trusted.ro acționează ca un găzduitor al acestora. Detalii în Regulamentul Feedback.Trusted.ro.

Serviciile Trusted.ro sunt dedicate exclusiv profesioniștilor (B2B) și nu consumatorilor (persoanelor fizice).

1.3. Acești termeni și condiții conțin dispoziții obligatorii pentru orice utilizator înregistrat sau neînregistrat în site-ul Trusted.ro. Termenii și condițiile se completează cu dispozițiile Politicii de prelucrare a datelor personale. Pentru cumpărarea de servicii sau prestarea de plăți prin Trusted.ro, va trebui să fiți de acord cu Contractul de vânzare Trusted.ro înainte de plasarea unei comenzi.

1.4. În cazul în care nu sunteți de acord cu acești termeni și condiții, vă rugăm să părăsiți Trusted.ro. Orice accesare profesională a site-ului Trusted.ro o considerăm un accept al termenilor și condițiilor de mai jos și a Politicii de prelucrare a datelor personale.

2. Proprietatea intelectuală

2.1. Sigla Trusted.ro este marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci sub numărul 116001. Orice folosire a Mărcii neautorizată de titularul acesteia, inclusiv afișarea Mărcii de către alte site-uri după expirarea autorizării, este o încălcare a legislației din domeniul specific și va atrage sancțiuni civile sau penale, după caz și titularul mărcii își rezervă dreptul de a face toate demersurile în acest sens. 

2.2. Conținutul și design-ul Trusted.ro, inclusiv look & feel-ul acestuia și bazele de date accesibile prin intermediul său, sunt proprietatea Trusted.ro și sunt protejate prin legislația română în vigoare cu privire la drepturile de autor și drepturile conexe. În cazul informațiilor și conținutului postat de terțe părți pe site-ul Trusted.ro sau prin serviciile Trusted.ro, dreptul de autor și responsabilitatea asupra acestora aparțin în totalitate celor care au publicat acea informație.

2.3. Puteți copia și imprima conținutul Trusted.ro doar pentru folosința dumneavoastră personală, în scopuri necomerciale. Este interzisă orice utilizare a conținutului Trusted.ro în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document sau de legislația în vigoare. Cererile de utilizare a conținutului în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email contact@trusted.ro.

2.4. Acțiunile descrise mai jos nu sunt permise în lipsa obținerii în prealabil a unei permisiuni scrise și explicite din partea Trusted.ro:

a. reproducerea sau stocarea conținutului, precum și trimiterea acestui conținut către orice alt website, server sau orice alt mijloc de stocare a informației;
b. modificarea, publicarea, transmiterea, precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea conținutului, în lipsa obținerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea Trusted.ro;
c. îndepărtarea însemnelor care identifică dreptul de autor al Trusted.ro asupra conținutului.

2.5. În condițiile în care considerați că un anumit conținut aflat pe site-ul Trusted.ro sau distribuit prin serviciile Trusted.ro încalcă drepturile dvs. de proprietate intelectuală, dreptul la viața privată, la publicitate sau alte drepturi personale, sunteți rugat să trimiteți un e-mail la contact@trusted.ro, cu drepturile încălcate, pentru a permite administratorilor Trusted.ro să acționeze în conformitate cu dispozițiile legale conform Legii 365/2002 privind comerțul electronic. 

3. Suspendarea accesului

Trusted.ro poate, fără orice altă notificare sau formalitate și fără ca acest lucru să necesite explicarea atitudinii sale, să suspende sau să blocheze accesul dumneavoastră la conținutul site-ului sau la o parte a acestui conținut.

4. Schimbări ale site-ului

Trusted.ro își rezervă dreptul de a suspenda, modifica, adăuga sau șterge în orice moment porțiuni ale conținutului său. De asemenea, Trusted.ro își rezervă dreptul de a restricționa accesul utilizatorilor la o parte sau la întregul său conținut.

5. Înregistrare

5.1. Înregistrarea pe site-ul Trusted.ro este rezervată clienților care au semnat un contract online cu firma noastră. Accesul la funcționalitățile din cadrul site-ului este permisă doar utilizatorilor înregistrați, accesul fiind protejat de o parolă. Vă recomandăm să nu dezvăluiți nimănui această parolă. Trusted.ro nu va cere niciodată parola conturilor dumneavoastră în mesaje prin poșta electronică sau telefon. 

5.2. Din păcate, nicio transmisie de date prin intemediul Internetului nu poate fi 100% sigură. În consecință, în ciuda eforturilor noastre de a vă proteja informația personală, Trusted.ro nu poate asigura sau garanta securitatea informațiilor transmise de dumneavoastră către noi. Vă avertizăm așadar că orice informație trimisă către noi se va face pe propriul dumneavoastră risc.

5.3. Orice acces neautorizat la elementele ne-publice ale site-ului Trusted.ro reprezintă infracțiunea de acces fără drept la un sistem informatic și va fi raportată și sancționată conform legislației române în vigoare.

6. Datele și informațiile dvs.

6.1. Informația pe care o furnizați despre dumneavoastră sau firma pe care o reprezentați către Trusted.ro va fi folosită doar în concordanță cu acești termeni și condiții și cu Contractul de prestări servicii Trusted.ro, dacă doriți să cumpărați serviciile oferite sau alte servicii personalizate. Sunteți singurul responsabil cu privire la prezentarea datelor și informațiilor într-un mod corect și complet și cu păstrarea acurateții informațiilor în cadrul Trusted.ro. 

6.2. Trusted.ro este un site ce permite achiziționarea de servicii și, ca atare, sunteți singurul responsabil cu privire la datele personale dezvăluite de dumneavoastră. Scopurile în care Trusted.ro prelucrează date cu caracter personal sunt explicate în cadrul Politicii de prelucrare a datelor personale.

6.3. Trusted.ro nu trimite comunicări comerciale nesolicitate, în conformitate cu legislația română în vigoare. Trusted.ro își rezervă dreptul de a trimite mesaje referitoare la activitățile sale și ale partenerilor săi către adresele de e-mail cu care v-ați înscris pentru a avea acces la informațiile Trusted.ro sau la newsletter-ul Trusted.ro. Acestea vor fi identificate în mod clar ca provenind de la Trusted.ro și veți avea posibilitate de dezabonare. Mai multe detalii sunt în Politicii de prelucrare a datelor personale.

7. Garanții și exonerarea de răspundere 

7.1. Deși în fiecare moment Trusted.ro face eforturi în vederea asigurării calității și corectitudinii informațiilor publicate în site, Trusted.ro nu poate garanta nimimc expres sau implicit, în privința conținutului, a software-ului ori a produselor și serviciilor publicate sub egida sa. Trusted.ro nu-și asumă răspunderea, în nicio situație, pentru nicio daună, pricinuită direct sau indirect, pentru nicio lipsă de profit directă sau indirectă (incluzând, dar fără a se limita la această enumerare: daune pentru pierderea profitului sau a vreunei licitații, întreruperea unor afaceri sau alte daune pecuniare), suferite ca urmare a utilizării sau întreruperii utilizării ori a lipsei regularității informațiilor furnizate de site.

7.2. Trusted.ro nu garantează acuratețea, corectitudinea sau caracterul actual al informațiilor furnizate de site.

7.3. Sunteți de acord să exonerați de răspundere Trusted.ro pentru orice acțiuni judiciare sau extrajudiciare și să acoperiți cheltuielile de judecată și orice alte cheltuieli care ar putea să apară ca urmare a încălcării de către dumneavoastră a clauzelor acestor termeni și condiții.

7.4. De asemenea, Trusted.ro nu garantează faptul că sistemele informatice sau programele folosite pentru afișarea sau transmiterea informației pe site nu conțin viruși ori alte secvențe distructive de cod sau alte proprietăți distructive.

8. Forța majoră

Trusted.ro, partenerii sau utilizatorii săi nu pot fi făcuți responsabili pentru nicio întârziere sau eroare în conținutul furnizat pe site-ul nostru, rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voința acestora. Această exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcționare tehnică a site-ului Trusted.ro, a diferitelor funcționalități cuprinse în meniul utilizatorilor înregistrați sau neînregistrați, lipsa funcționării conexiunii la Internet, lipsa funcționării conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele Trusted.ro, erorile de operare, grevă etc.

9. Conținutul furnizat de alte părți

Conținutul publicat prin anumite servicii Trusted.ro (în special în serviciul Opinii de Încredere – Feedback.trusted.ro, dar și comentariile pe blogul Trusted.ro)  este furnizat de terțe persoane. Firma noastră oferă doar servicii de găzduire a acestor note și opinii și nu are nicio răspundere cu privire la conținutul trimis de aceste terțe persoane. Aceștia sunt singurii responsabili cu privire la aceste aspecte, Trusted.ro prestând un serviciu pur tehnic și automat, în condițiile legislației aplicabile, neintervenind în niciun mod asupra conținutului comunicării găzduite în serviciile sale (cu excepția moderării post-factum, doar în condițiile depășirii unui limbaj decent sau a unor comentarii care nu au legătură cu subiectul).

Pentru detalii cu privire la moderarea opiniilor de pe Feedback.trusted.ro găsiți în Regulamentul Feedback. Conform Regulamentului UE 2022/2065 – Actul privind serviciile digitale / Digital Services Act (DSA) puteți să ne raportați orice conținut ilegal găzduit pe site-urile noastre, deci furnizat de terțe părți. Punctul de contact conform art 11 si 12 pentru autorități și destinatari, ca și mecanismul de notificare și acțiune conform art 16 sunt adresa de email la contact-dsa at trusted punct ro sau formularul de contact DSA.

10. Modificarea termenilor

10.1. Trusted.ro își rezervă dreptul să schimbe termenii și condițiile fără îndeplinirea unor alte formalități și fără vreo notificare prealabilă sau ulterioară. Verificarea eventualelor modificări este responsabilitatea dumneavoastră, iar accesul în site după momentul modificărilor implică faptul că v-ați dat acordul asupra noilor termeni.

10.2. De asemenea, cumpărarea serviciilor puse la dispoziție de Trusted.ro fac obiectul unor termeni suplimentari, care va vor fi aduși la cunoștință în cazul fiecărui astfel de serviciu.

10.3. Acești termeni și condiții se completează cu informațiile referitoare la procesarea datelor cu caracter personal ce pot fi accesate în Politica de prelucrare a datelor personale.

10.4. Noua versiune a termenilor și condițiilor va intra în vigoare la data publicării ei pe site.

10.5. Deși nu vom face notificări asupra schimbărilor termenilor și condițiilor, atunci când vom aduce modificări esențiale prezentei politici, Trusted.ro va încerca să le evidențieze grafic sau prin alte mijloace posibile în mediul electronic (acestea incluzând și serviciul de newsletter).

10.6. Este obligația utilizatorului de a verifica periodic termenii și condițiile și a se asigura că nu contravin propriilor sale interese. Dacă se constată o astfel de situație, utilizatorul este rugat să înceteze de îndată folosirea site-ului.

11. Legea guvernantă

Drepturile și obligațiile părților, impuse de prezentele termeni și condiții, precum și toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate și guvernate de legea română în vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi soluționat pe cale amiabilă, iar în cazul în care soluționarea amiabilă nu este posibilă, va fi adus spre soluționare în fața unui arbitru sau mediator. În condițiile în care părțile nu cad de acord și nu sunt consumatori, Trusted.ro va alege cabinetul de mediere sau arbitrul pentru soluționarea conflictului. În cazul în care, în urma ședințelor de mediere sau arbitraj, nu se va ajunge la rezolvarea disputei, competența va reveni instanțelor românești de la sediul Trusted.ro.

Orice notificare către Trusted.ro trebuie trimisă în scris, electronic sau prin intermediul poștei electronice la adresa contract@trusted.ro.