Ai un magazin online?
Cumperi online?
Ai un site comercial?

Marca de Încredere TRUSTED.ro este…

  • Un “sigiliu” plasat pe site-urile magazinelor online și site-urilor comerciale care îndeplinesc standardele noastre
  • Un mod prin care clienții află detalii despre magazinul online sau site-ul comercial de la care intenționează să cumpere;
  • Un plus de încredere în magazinul / site-ul comercial / firma respectivă.

Fără îndoială, unul dintre elementele esenţiale pentru dezvoltarea comerţului electronic este încrederea consumatorilor. Marca de Încredere este un instrument de auto-reglementare menit să atingă acest scop.

Încrederea în comerțul online este motivul principal pentru care Uniunea Europeană a adoptat directive pentru protecţia consumatorului privind comerţul la distanţă şi comerţul electronic, ca o implementare a unuia dintre obiectivele menţionate la Summit-ul eEurope din Lisabona:

“(…) Comisia şi Consiliul să studieze cum să promoveze încrederea consumatorului în comerţul electronic”.

Cum, însă, Internetul este un mediu trans-naţional, iar reglementările legale pentru protecţia consumatorului nu pot fi singurul element care aduc dezvoltarea afacerilor online, se încearcă implicarea activă a mediului de afaceri în creşterea încrederii în domeniul în care activează. Chiar prin directiva privind comerţul electronic s-a încercat stipularea acestui lucru prin promovarea codurilor de conduită şi a metodelor extra-judiciare de rezolvare a disputelor ca opțiuni ce pot creşte comerţul electronic.