Ce este comerțul electronic social

de | 11/08/2014 | 0 comentarii

Reading Time: 2 minutes

Site-urile de socializare precum Facebook sau Twitter pot fi foarte utile pentru promovarea magazinelor online, însă această nouă tendință din comerțul electronic nu se referă în mod explicit la aceste platforme. Denumit „social ecommerce” în limba engleză, termenul face referire la următoarea etapă a comerțului electronic, cea în care experiența cumpărăturilor de pe Internet se apropie și mai mult de experiența clasică dintr-un magazin fizic.

Astfel, comerțul electronic social își dorește să creeze o legătură între cumpărătorul online și prietenii lui în încercarea de a transforma achizițiile online în experiențe sociale asemănătoare cu cele din realitate. De exemplu, atunci când ieși la cumpărături cu prietenii, iar aceștia te ajută să iei o decizie în privința unui nou produs. Această activitate nu era atât de facilă în mediul online, dar lucrurile s-ar putea schimba cu ajutorul diferitelor platforme de social media.

Nu vom mai fi singuri când cumpărăm online

Un element social este prezent de mult timp în magazinele online sub formă de sisteme de rating sau de recenzii pentru diferite produse, însă acestea vor deveni mult mai valoroase pentru utilizator în momentul în care vor aparține unor persoane cunoscute.

Există mai multe companii care au propus diferite modele pentru acest nou tip de comerț electronic. Una dintre acestea este denumită Blucarat și are ca soluție adăugarea unei bare de instrumente  pentru magazinele online prin care utilizatorii pot discuta cu prietenii despre produsul dorit.

Comertul electronic social

Vezi alte servicii asemănătoare pe ecommerceinsiders.com!

Magazinele online vor avea mai multe beneficii în urma acestor conversații și vor fi interesate să îmbunătățească aceste sisteme pentru ca utilizatorul să aibă o experinență cât mai plăcută.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne