Romanii sunt deschisi fata de inovatiile tehnologice, dar reticenti privind platile online

de | 13/05/2014 | 0 comentarii

Reading Time: < 1 minute

Google a comandat realizarea unui studiu „Internetul in viata de zi cu zi”, care a fost realizat in cinci tari: Romania, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria si Polonia. Rezultatele studiului au aratat ca romanii, desi sunt foarte deschisi cand vine vorba de noile tehnologii, sunt inca reticenti in privinta platilor online. Iata cateva dintre statisticile furnizate de acest studiu:

  • Doar 32% dintre romani folosesc internetul aproape in fiecare zi (in medie), cel mai scazut procent dintre cele cinci tari incluse in studiu, aproape jumatate fata de Ungaria (62%) si Slovacia (61%). Aproape jumatate dintre romani (45%) intra pe internet cel putin odata pe saptamana, potrivit datelor Eurostat.
  • Dintre romanii care intra on-line, doar numai 35%  fac operatiuni bancare astfel (pe ultimul loc intre cele cinci tari) si suntem penultimii in ceea ce priveste cumparaturile on-line (60%).
  • 67% dintre utilizatorii de internet mobil se conecteaza mai mult prin smartphone-uri, iar restul mai ales prin tablete, procente mai mari decat in celelalte cinci tari.
  • Romanii sunt foarte deschisi fata de noutatile tehnologice, cum ar fi cautarea vocala: 60% dintre respondenti sunt deschisi la acest tip de inovatii, cel mai mare procent dintre toate cele cinci tari.

De asemenea, dupa cautarea pe internet, mediile de socializare sunt principalul motiv al accesarii internetului de catre romanii conectati: 75% dintre ei intra frecvent pe retelele de socializare. Facebook este lider incontestabil: 97% dintre romanii care folosesc mediile de socializare au un cont de Facebook. Google+ este a doua retea ca popularitate in Romania, cu un procent de 44% din utilizatorii de retele de socializare. Verificarea paginii de Facebook, Google+, Twitter sau Instagram este cea mai raspandita activitate pe smartphone si pe tableta in cazul romanilor – 58% utilizatori pe smartphone si 45% pe tableta.

Mai multe informatii despre acest studiu gasiti aici.

Sursa: hotnews.ro

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne