LaParis.vip, prototipul perfect de site fake de comerț electronic, made in RO

de | 26/09/2019 | 35 comentarii

Reading Time: 5 minutes

ACTUALIZARE 1:
Sigla Trusted.ro a fost eliminată de pe site, dar imaginea a fost ascunsă la https://laparis.vip/trusted.png. Celelalte argumente din articolul nostru rămîn valabile.

ACTUALIZARE 2:
A fost eliminată și imaginea de la https://laparis.vip/trusted.png.

Domeniul de Internet LaParis.vip a fost înregistrat la sfîrșitul lui august. Cu toate acestea, site-ul are zeci de produse la vînzare, are recenzii scrise de clienți în luna iunie și face deja spam prin e-mail. Mai mult, acest site a falsificat codul și Marca de Încredere TRUSTED.ro și se declară magazin online deținut de o firmă din Cehia. 

O analiză simplă ne demonstrează cum putem identifica dacă pare ceva necurat în legătură cu un site de pe care vrem să cumpărăm online. Luăm cazul acesta expres, dar principiile sunt aplicabile și în alte cazuri, mai ales dacă vreți să cumpărați prima dată de acolo.  

Istoria site-ului și firmei țeapă LaParis.vip

Domeniul de Internet al acestui site a fost înregistrat în 27 august 2019. Imediat, oamenii s-au pus pe treabă, așa că în 20 septembrie primeam două e-mail-uri de tip spam de la ei, pe două adrese diferite și un utilizator ne-a sesizat faptul că site-ul afișează ilegal Marca TRUSTED. Site-ul a fost înregistrat pe un an, prin Namecheap.com. Deoarece este un domeniu .vip, datele proprietarului nu sunt publice în Whois.

Dacă vom căuta firma din Cehia precizată în pop-up-ul cu informații TRUSTED, vom constata că aceasta nu există. Am căutat după numele firmei și am ajuns la zero rezultate. Cînd am căutat după numărul de înregistrare la autoritatea de comerț din Cehia, am aflat că acesta aparține firmei Footshop s.r.o. care are un magazin ce deține Marca de Încredere.

Spam-ul este făcut de la adresele newsletter@laparis.info și newsletter@ofertepemail.com  (probabil prima adresă este deja blocată). Primul domeniu de Internet a fost înregistrat tot prin Namecheap, în 20 septembrie 2019, iar nameserver-ele sunt la Cloudflare.com. Nu există un site LaParis.info, deci acest domeniu este folosit numai pentru a trimite e-mail-uri de spam.

Toate aceste lucruri arată că acele persoane care au lansat site-ul LaParis.vip au falsificat aceste informații cu bună știință. Pe site nu există nicio adresă de e-mail de contact, ci doar un formular de contact, iar la mesajele noastre trimise către adresa de la care am primit spam, adică newsletter@laparis.info, n-am primit răspuns.

Următorul pas a fost să sunăm la numărul 0739.524.309 de pe site. Bărbatul care a răspuns a spus că va vorbi cu “cei care se ocupă de site”. S-a prefăcut că nu știe despre ce este vorba, ba chiar am așteptat la telefon să identifice pe site sigla TRUSTED despre care vorbeam.

Produse ciudate, prețuri prea bune, informații eronate sau lipsă

Magazinul online LaParis.vip susține că vinde parfumuri testere. Scopul acestui tip de produse este de fapt de a încerca produsul respectiv, dar de obicei este vorba de cantități infime, de obicei 1,5 ml. Dacă sunt vîndute, atunci produsele nu beneficiază de ambalajul original, dar ar trebui să aibă un cod de bare.

Chiar și așa, este imposibil, din punctul de vedere al unei afaceri, să poți vinde un parfum original la mai mult de jumătate de preț față de media de pe piață. Iată cîteva exemple:

La Vie Est Belle (Lancôme), 75 ml
150 de lei – LaParis.vip
310 de lei – Elefant.ro
350 de lei – Emag.ro
350 de lei – Hiris.ro

The One Woman (Dolce & Gabbana), 75 ml
150 de lei – LaParis.vip
270 de lei – Elefant.ro
260 de lei – Emag.ro
377 de lei – Notino.ro

Vă lăsăm pe voi să trageți concluziile.

Marca TRUSTED.ro este falsificată pe site-ul LaParis.vip

În subsol, LaParis.vip afișează sigla TRUSTED. Evident, alt fake!

Noi n-am atestat niciodată acest site, deci el n-a trecut niciodată de criteriile noastre, care se bazează pe legislația actuală și pe bunele practici. Cu toate acestea, cei care sunt în spatele acestui fals magazin online au preluat codul unic de magazin atestat TRUSTED al site-ului Importdirect.ro, care este într-adevăr atestat de noi.

Cînd dați click pe Marca Trusted din subsol, se deschide o fereastră pop-up în care sunt afișate diverse informații despre magazinul online respectiv. Acele informații sunt extrase automat de pe server-ul TRUSTED și nu pot fi alterate de magazin. Dacă veți compara pop-up-ul TRUSTED afișat de LaParis.vip cu un pop-up al unui magazin legitim care conține Marca de Încredere, veți vedea că din pagina site-ului fake lipsesc codul unic al magazinului și două paragrafe foarte importante:

Află mai multe informații despre acest magazin
→ Ai o problemă cu acest magazin? Vezi aici ce poți face!

Este evident că LaParis.vip nu vrea să afli mai multe informații despre el pe site-ul nostru, din moment ce el nu este atestat de noi, deci nu avem pe site informații despre el și iarăși este evident că nu vor să știi ce poți face dacă ai o problemă cu acest magazin online!

În plus, Marca de Încredere TRUSTED.ro este înregistrată la OSIM cu numărul 116001 (denumire și simbol grafic).

Cît despre recenziile la produse, acest site a reușit o performanță nemaipomenită: deși site-ul s-a lansat în august 2019, opiniile de la clienți sunt din iunie 2019! Practic, LaParis.vip s-a “născut” cu opinii gata lăsate la produse care încă nu erau puse în vînzare la acea dată :-) 

Ce să faci ca să te aperi de site-uri precum LaParis.vip

Am tot scris pe blog-ul nostru (vezi articolul 1 și articolul 2) cum verifici dacă site-ul pe care ai ajuns este un magazin online de încredere. Nu este obligatoriu ca acesta să afișeze Marca de Încredere TRUSTED, dar ar trebui măcar:

 • Să aibă pe site toate datele firmei și informațiile de contact: numele firmei, numerele de înregistrare de la Registrul Comerțului și cel juridic, contul bancar, adresa, capitalul social, numere de telefon, adrese de e-mail. LaParis.vip are un singur telefon mobil pe site; în rest, nu adresă de e-mail, nu datele firmei!
 • Să aibă informații despre plată, transport, garanții și retur: informațiile trebuie să fie complete, pe înțelesul clienților și să respecte prevederile legale. LaParis.vip are doar o pagină cu informații vagi și un formular de retur, dar nu are nicio prevedere legală.

Mai mult, nu răspundeți niciodată la oferte primite pe email de la site-uri de unde nu ați comandat niciodată sau unde nu v-ați înscris!

Concluzie

Acest site are toate elementele tipice de țeapă de tip “hit and run”: clienții comandă și dau banii pe produse ce par falsificate, iar firma respectivă (care o fi aia?) se șterge pe mâini de orice responsabilitate. La un moment dat, nimeni nu va mai răspunde la singurul număr de telefon afișat pe site și se va așterne liniștea. Din păcate, vor rămîne în urmă clienți dezamăgiți că au fost înșelați și unii nu o să mai aibă încredere să comande online.

Noi tocmai ce am anunțat toate autoritățile competente, dar estimăm ca sunt șanse mari să nu-i poate prinde pînă cînd își închid ei site-ul.


35 Comentarii

 1. Marius

  Buna ,aseara am comandat 2 parfumuri de la ei.Sincer nu am verificat daca sunt ok doar acum cu o cautare amanuntita am descoperit postarea dvs.Ce pot sa fac? Cum anulez sau ce e de facut?

  Răspuns
 2. Suki

  Acest gunoi detine si site-ul https://ochelari-soare.info/ si sustine ca e reseller autorizat. Primesc mail-uri spam de pe „@ofertepemail.com” aproape zilnic.

  Răspuns
 3. Ela

  Mulțumesc de precizări. Prețurile cu adevărat mici m au făcut să caut mai multe detalii despre acest site și am ajuns la acest articol explicit. Altfel aș fi comandat 2 parfumuri și cine știe ce mi-ar fi venit.

  Răspuns
 4. Marius

  Azi mi-a trimis mwsaj curierul ca va livra comanda ce ma sfatuiti sa fac? Deschid coletul sa vad ce este intradevar acolo si sa refuz bineinteles comanda sau ….

  Răspuns
 5. Dumitru Marian

  Eu am avut o comunicare foarte buna cu ei. Le-am dat reply cu niste actiuni specifice la adresa mamelor loriar iar ei au tacut si au inghitit. Ok, recunosc … a fost doar un monolog …

  Răspuns
 6. eRadical

  They keep going!

  Email-urile de la „ofertepemail.com” sunt zilnice.

  Au trecut prin toți providerii de emai cunoscuți, acum sunt la amazon SES unde tocmai am făcut o reclamație la AWS SES.

  Răspuns
 7. eRadical

  ochelari-soare.info – whois ascuns, trece tot prin CloudFlare

  rayban-romania.net – whois ascuns, DNS-uri pe njalla.*** – care se marchetează ca „Finally, a privacy-aware domain service” (https://njal.la/) – site-ul nu mai funcționează

  rayban-romania.club – whois ascuns, trece tot prin CloudFlare

  Dintre toate domeniile înregistrări MX au numai pe ofertepemail.com care rezolvă în Amazon AWS.

  Se poate spune că sunt profesioniști… cei care au făcut încrengătura de servicii.

  Răspuns
 8. Andrei

  Ma omoara cu spamurile, le-am scris un mail cu multa dragoste, i-am si sunat si tot imi mai trimit junk-uri ! Sper sa ii inchida si sa le dea cu parfum pe la nas!

  Răspuns
 9. eRadical

  Azi am primit încă un email de la ei de data asta de pe domeniul „viewoffer.net”
  Au mai cumpărat/adăugat un domeniu… aceeași rețetă: cloudflare + private owner pe domeniu

  Răspuns
 10. eRadical

  Avem 2 domenii noi:
  – rodeals.club
  – news-laparis.com

  Am să tot adaug aici toate domeniile, poate așa vor căuta alternative.
  Ar fi atât de ușor să facă formularul de dezabonare funcțional… mie personal mi-ar trece supărarea pe ei.

  Răspuns
 11. Anonim

  După ce am primit aproximativ 10 mesaje de spam de la ei, de pe adrese diferite ceea ce a avut că efect să îmi ajungă email-urile în inbox și m-a enervat foarte tare, m-am apucat să le trimit aproximativ undeva intre 20.000 și 100.000 de comenzi pe zi, generate random, cu date fictive, dar greu de identificat, că fiind fictive. Am început acum 3 zile și intenționez să o țin așa 2-3 luni să văd dacă are vreun efect.

  Răspuns
 12. Alex

  Astăzi un nou domeniu:
  – deals-romania.com

  Evident, aceeași rețetă (namecheap). Trimis mail la Amazon și abuse@namecheap.com. Neapărat o să-mi fac timp să fac plângere și la dataprotection.ro pentru mizerabilii ăștia. Primesc aproape zilnic de la ei.

  @Anonim: ce ai folosit pentru comenzile automate? Același lucru l-am făcut cu unii care n-au înțeles de vorbă bună să nu-mi mai folosească mailul și a funcționat. :)

  Răspuns
 13. Radu

  Faceti sesizare pe dataprotection.ro daca ati primit e-mail-uri nesolicitate de la indivizi precum cei care detin site-urile astea de 2 bani. Le da cu o amenda usturatoare peste nas de ajung direct la sanatoriu :)

  Răspuns
 14. Vlad

  Cum sa le dea amenda daca site-ul este cumparat cu Carduri furate si cel mai probabil folosesc o cartela prepay pentru telefonul de pe site. Pot presupune ca livrarile se fac de pe un nume fictiv pentru ca nicio firma de curierat nu iti cere buletinul cand expediezi un colet. Daca vreti sa faceti ceva, raportati site-ul la registrant si la hosting provider, respectiv : pdm@tucows.com si abuse@cloudflare.com. Eu unul, asta am facut.

  Răspuns
  • Marius

   Din pacate am gasit acest articol dupa ce am primit si achitat coletul de la aceasta firma .Au raspuns oricum ulterior pe chat la intrebarea mea despre faptul ca sticlele nu au inscriptionata decat denumirea produsului ….”Sticlele sunt asa deoarece sunt testere.”
   Prin urmare sunt inca activi si asteapta altii ca mine…

   Răspuns
 15. Marius

  Aceeasi reteta si la mine. De 3 luni imi spameaza 2 din adresele de mail si degeaba le scrii si ii rogi sa te dezaboneze. Mi-au sters comentariile negative de pe site.

  Răspuns
 16. Andrei

  Se pare ca e un individ care are mai multe firme inregistrate in Glina, Produs Redus, Top Deals, Top Deals online, plus altele. Trebuie dat la Politie!

  Răspuns
 17. Andrei

  Se pare ca are sediul social prin Glina! Trebuie dat la Politie!

  Răspuns
 18. Andrei

  De 3 luni primesc aproape in fiecare zi oferte de la ei!

  Răspuns
 19. mititelu GROPARUL CRAIOVEI

  Salut
  Si eu am avut probleme cu emailuri de la acest site. Momentan la mine vad ca s-a rezolvat. Tot ce am facut e sa intru la ei pe pagina, la contact, si le-am lasat un mesaj in care le-am scris, in termeni civilizati si fara nervi, sa nu imi mai trimita mailuri cu fel de fel de prezentari. Singurul fraza mai agresiva a fost cea in care le-am spus ca daca mai primesc mailuri de la ei, ma voi adresa la ANSPDCP. Vad ca au trecut 2 saptamani de atunci si nu am mai primit nimic, nici in inbox, nici in spam.

  Răspuns
 20. andrei

  Cred ca toata campania asta de a trimite ca niste nesimțiți oferte pe e.mail e pornită de la Team Deals! Asa cred eu! Top Deals e o interfata!

  Răspuns
 21. Gigi Pirvuletu

  Eu am luat teapa cu doua parfumuri de La Paris. Sunt esente complet diferite, nici macar nu au treaba cu originalul… Sticlele sunt originale dar, fara inscriptiile originale. Complet false si isi pierd mirosul in mai putin de 2 minute…pana si apa de colonie de 10 lei, tine mai mult. Sper sa ii inchida pe hotii acestia! Si da…m-a poluat cu reclame si oferte. Am facut reclamatie si online!

  Răspuns
 22. Petru

  parfumuri.club inca un site din colectie, cu aceasi numar de telefon 0739.524.309

  Răspuns
 23. Marius

  Mda, eu am un RBL in care adaug toate jigodiile astea, iar sistemul antispam (offtopic, am trecut de la spamassassin la rspamd pt. ca este mult mai rapid, stabil si configurabil) verifica adresele IP si domeniile specificate in sursa mesajelor. Evident, dupa un timp mai apare cate un mesaj care trece, dar e unul la o mie. Stiu ca exista destule controverse legate de RBL-uri, ca ar fi un fel de cenzurare blah blah blah, dar pana la urma sunt nervii mei si eventual al clientilor meu contra nervilor lor… prefer sa fie problema la ei. Din pacate insa, multi provideri din Romania chiar permit trimiterea de spam si gazduiesc spammeri (acceptul se manifesta inclusiv prin neinchiderea conturilor pentru care sunt primite sesizari), pentru ca in conceptia lor „banii nu au miros”, doar ca treaba asta se face pe nervii clientilor care la randul lor nu fac reclamatii la autoritati…

  Iar https://laparis.vip/trusted.png este tot acolo… nu stiu de ce apare la inceputul articolului ca a fost eliinata.

  Răspuns
 24. Marius

  Domenii noi folosite de acelasi jeg pt a trimite diverse mesaje spam:
  kilpor.com
  cursuri-audio.com
  sendbu.com
  husa.gratis
  parfumeriatop.com
  cursaudiocomplet.com
  titangel-official.ro
  husaparbriz.ro
  setsauvage.com
  aspiratorfacial.ro
  suportelefon.ro

  Răspuns
 25. Vlad B.
 26. Ramona

  Buna ziua
  Va rog sa stergeti referirile catre firmele noastre .Va comunic faptul ca firmele noastre Produs Redus srl si Top deals online nu fac campanii de marketing prin intermediul e-mailului .Cu siguranta a fost o asociere a numelui ,insa daca verificati cu atentie site-urile la care faceti referire nu au trecut nici un nume de firma deoarece nu au firma .Ei lucreaza pe persoana fizica pentru a frauda statul.
  Multumim pentru intelegere !

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne