VIDEO > Folosește Google Tag Manager pentru a insera ușor coduri în site

de | 22/11/2018 | 0 comentarii

Reading Time: 2 minutes

De fiecare dată când vrei să adaugi un cod nou în site – de exemplu codul de la Google Analytics – trebuie să ai acces la codul paginilor de Web și să faci modificări manuale. Google Tag Manager ușurează și automatizează acest proces. 

Cu ajutorul lui Google Tag Manager, poți insera în site și codul care afișează Marca de Încredere TRUSTED.RO, dar și codul pe baza căruia strângi note și opinii de la clienți prin sistemul Feedback.Trusted.ro.

Rezultatul este că pagina se încarcă mult mai repede decât înainte și nu ai nevoie de un programator pentru a insera codurile dorite. Iată care sunt pașii de activare a lui Google Tag Manager:

Mai întâi avem nevoie de un Container ID. Mergi la Tagmanager.Google.com și creează un cont nou, asociat site-ului dorit. La “Where to Use Container”, selectează Web. La final, trebuie să fii de acord cu termenii și condițiile și politica de confidențialitate.

Ți s-a alocat un Container ID, de forma GTM-XXXX. Vei vedea alți doi sub-pași:

  1. primul în care inserezi în eticheta <head> a site-ului o porțiune de cod;
  2. al doilea în care inserezi o altă porțiune de cod imediat după eticheta <body> din site-ul tău.

Vom adăuga primul Tag, prin care inserăm codul Trusted de afișare a Mărcii de Încredere. Apasă pe New Tag. La tipul tag-ului, alegem din listă Custom HTML. În câmpul HTML, introdu codul primit de la TRUSTED.RO.

Ca trigger, vom alege All Pages. Asta înseamnă că, la fiecare vizualizare a unei pagini din site, va rula acest cod. Apasă Save în dreapta sus și dă-i un nume acestui tag.

Acum trebuie publicat tag-ul. Apasă Submit în dreapta sus, apoi Publish. Introdu un nume și o descriere, apoi Continue. 

Gata, tag-ul este live pe site! În același mod, poți insera și alte tipuri de coduri pe site. 

Ai vreo întrebare pentru noi? Trimite-ne un e-mail, dar mai întâi vizitează site-ul nostru, poate vei găsi chiar acolo răspunsuri!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne