Inovații online: StaySafe te informează despre pericole, articol interactiv în care-ți vorbește autorul

de | 5/03/2018 | 0 comentarii

Reading Time: 3 minutes

StaySafe te ține informat în caz de pericole

Mugur Frunzetti a lansat aplicația mobilă Stay Safe, ce monitorizează zona în care se află utilizatorul și îl anunță atunci când apare un pericol, indiferent de natura acestuia: dezastre naturale, accidente auto sau orice alt tip de incident, informează Manafu.ro. Unul dintre obiectivele aplicației este să avertizeze utilizatorii în cel mult trei minute de la apariția unui pericol printr-o notificare inițială, ce va fi urmată de update-uri periodice. Astfel, Stay Safe devine o sursă rapidă și sigură de informare pentru abonați, la nivel internațional.

Imediat ce apare un potențial pericol, echipa de securitate, care lucrează 24/7 și monitorizează toate zonele globului, lansează o notificare către utilizatori. Ulterior, la intervale de 1-3 minute, se revine cu update-uri, dacă acestea există, se aduc clarificări și, mai ales, sunt actualizate informațiile despre cum să evite fiecare pericolul (unde să stea, unde să se deplaseze, ce măsuri de siguranță să pregătească etc.). Aplicația costă 10 dolari/ lună.

Descarcă aplicația – Android și iOS.


Doi campioni români au lansat o platformă de fitness live

Orice persoană care dorește să testeze platforma poate intra pe www.hometraining.tv și va avea acces gratuit primele trei zile. După ce contul a fost realizat, începe perioada de testare, care va oferi acces complet la clasele de fitness. Toți abonații vor avea un cont ce poate fi personalizat cu măsurători și obiective și astfel vor putea urmări cu ușurință cum se schimbă circumferința corpului. În fiecare zi, conform programului disponibil pe website, antrenorii vor intra live de acasă și vor susține clasele.

Prețul unui abonament este de 60 de lei și oferă acces la 30 zile de sport, două cursuri online susținute de specialiști în nutriție sau dezvoltare personală, un plan de nutriție orientativ și consiliere în atingerea obiectivelor stabilite.


Palatul Vechiturilor, un anticariat cu 10.000 de produse

Spre deosebire de alte anticariate, Palatul Vechiturilor vinde o mulțime de produse din perioada comunistă din România sau chiar și mai vechi. Dacă poți găsi cu destulă ușurință în alte părți cărți și publicații de pe timpuri, pe acest site poți da peste un voltampermetru, o mașină de scris sau o sticlă de ulei, dar și peste bibelouri, lămpi de gaz, insigne ale pionierilor și alte obiecte nostalgice (pentru unii).

Produsele pot fi ridicate gratuit de la punctul de lucru al magazinului sau se pot livra gratuit acasă, pentru comenzi de peste 300 de lei.


Păpușa Lammily ne învață să abandonăm prejudecățile

Din nevoia de normal și de acceptare a corpului uman așa cum este el, cu toate schimbările care intervin pe parcursul vieții și pe care uneori le acceptăm foarte greu sau deloc, păpușa Lammily a reprezentat gura de aer curat oferită de artistul grafic și cercetătorul Nickolay Lamm. Păpușa este construită cu dimensiuni medii ale corpului, care acceptă schimbările pubertății și eventualele semne pe care le poate avea pe corp, pe parcursul vieții sale: vânătăi, cicatrici, vergeturi, celulită sau pete.

Păpușa are și rol de normalizare în ceea ce privește aspecte precum copiii cu ADHD sau copiii cu deficiențe de mobilitate. Lammily este prima păpușă care își propune să ajute părinții să familiarizeze copii cu aceste aspecte, să le înțeleagă și să le accepte.


Primul articol interactiv, în care autorul îți vorbește

Typeform este o companie cunoscută pentru aplicațiile sale prin care creează formulare intuitive, interactive și care se adaptează pe parcurs la răspunsurile oferite de utilizatori. Iată o altă inovație a acestei companii: un articol în care autorul îți întrerupe din când în când lectura, pentru a-ți oferi explicații sau pentru a te îndemna să consulți materiale suplimentare, cum ar fi clipuri video.

Articolul este o mică mostră de conversație între cititor și realitatea artificială, totul fiind inspirat în mare parte din artă și mai ales din cinematografie, dar și din nevoia de comunicare dintre cititor și autor.


 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne