Inovație online: de la fermă la consumator, găini chinezești online, site-uri instant, mărunțiș digital

de | 4/10/2016 | 0 comentarii

Reading Time: 3 minutes

Fermierii au liber la transport

KropApp este o soluție informatică gândită pentru agricultura din România și este primul produs software care integrează cererea și oferta de transport în acest domeniu. Aplicația le permite fermierilor, procesatorilor și comercianților de cereale să descopere în timp real cele mai bune tarife din piață, iar transportatorilor să își poată aloca resursele în cel mai eficient mod posibil.

kropapp

Sistemul este flexibil, permițând fermierului să aleagă unul sau mai mulți transportatori pentru o comandă, la tarifele pe care fiecare dintre aceștia le oferă. Aplicația poate fi descărcată din AppStore sau din GooglePlay.


China: de la găină la Internet

Prin proiectul „Running Chicken” din China, JD.com intenționează să ofere 100 de împrumuturi fără dobândă unui număr de 100 de gospodarii sărace din provincia Hebei (din nordul țării), pentru că acestea să investească în reproducerea și creșterea de găini, pe care să le vândă ulterior online.

running-chicken

Fiecare gospodărie va câștiga 40% net din prețul de vânzare al fiecărei păsări; compania online chineză va ajuta la organizarea și administrarea unei linii de producție rurale și sprijină introducerea găinilor vii în mediul online, deoarece vânzarea acestora presupune trecerea printr-un proces lung și complicat.

Foto: David Spencer

Site de promovare instant

Grupul Mediapost Hit Mail vine în ajutorul brandurilor cu un serviciu numit Promotiful ACME, un concept unic destinat organizatorilor de promoții online, care promite realizarea unui website de promoție complet (personalizare grafică, mecanism de promoție, raportare în timp real) și publicarea sa în doar câteva ore.

promotiful-acme

Construcția microsite-ului și alegerea mecanismului promoției se fac extrem de simplu, chiar și de către o persoană fără cunoștințe tehnice. Cu un buget sub 1.000 de euro, un marketer poate construi în mai puțin de o zi un site complet de promoție, cu tot cu mecanismul aferent, precum și eventuale integrări cu SMS sau aplicații de Facebook.


Mărunțișul digital

Poate ține și de cultură, dar românii nu sunt obișnuiți să strângă monedele de mică valoare, pentru a le folosi la magazine. Prin alte părți ale lumii, nu prea se întâmplă să ți se ceară mărunțiș la casă și iată că există soluții ca să nu rămâi cu o grămadă de monede răspândite prin casă. CoinOut este o aplicație prin care poți cere comercianților participanți să-ți transforme mărunțișul pe care ți-l datorează în bani digitali.

coinout

La casă, îi dai vânzătorului numărul de telefon și el îți transformă restul în credit digital. Dacă dorești, poți dona suma adunată unor organizații de caritate. După ce-ți faci rapid un cont pe site-ul CoinOut, banii îți sunt transferați în contul bancar. Singura limitare este că nu poți folosi mai mult de 10 dolari odată când vrei să scoți acei bani din cont pentru a cumpăra ceva.


Ai remarcat și alte inovații în e-commerce în ultimul timp?
Lasă un comentariu mai jos! Mulțumim.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne