Fonduri Europene de pana la 200.000 de euro pentru magazinele online

de | 2/03/2016 | 4 comentarii

Reading Time: 2 minutes

Incepand din luna martie 2016, fondurile de pana la 200.000 de euro destinate afacerilor mici si mijlocii urmeaza sa fie deschise. Acestea vizeaza, printre alte domenii de activitate, si comertul electronic.

Programul Operational Regional (P.O.R.) face parte din cele 7 programe operationale implementate in Romania ce vizeaza perioada 2014-2020. P.O.R. este cofinantat din fonduri europene structurale si de investitii. Acesta este gestionat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), in calitate de Autoritate de Management. Programul are ca principal obiectiv sustinerea demersurilor antreprenoriale prin impulsionarea economica a noilor idei de intreprinderi.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca antreprenorii pentru a putea accesa fondurile de pana la 200.000 de euro?

Sunt admisi candidatii care isi defasoara activitatea in mediul urban. Practic, din punct de vedere administrativ-teriorial sunt eligibile afacerile situate in orasele si municipiile din Romania, dar si cele din satele care apartin de orase. Regiunile de dezvoltare vizate sunt: Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Nord Vest, Centru. Programul operational nu se adreseaza afacerilor situate in regiunea de dezvoltare Bucuresti Ilfov sau in teritoriul acoperit de ITI Delta Dunarii.

Afacerile trebuie sa fie de tip societate comerciala sau societate cooperativa (SRL, cooperative etc) care sa se incadreze in categoria microintreprinderilor. PFA-urile nu sunt eligibile.

Numarul angajatilor din societatile comerciale participante trebuie sa fie de varieze intre 1 si 9 angajati. Din punct de vedere al cifrei de afaceri anuale nete, aceasta trebuie sa aiba o valoare de pana la 2 milioane de euro.

Solicitantul trebuie sa fi avut o activitate economica ce s-a desfasurat pe o perioada de cel putin un an fiscal integral. Afacerea, in anul fiscal anterior depunerii cererii de finantare, trebuie sa fi inregistrat profit.

In cazul in care candidatul este eligibil, suma acordata variaza intre 25.000 de euro si 200.000 de euro.

Tipuri de investitii eligibile – Comertul electronic beneficieaza de o crestere exponentiala!

Programul Operational Regional sustine o multitudine de domenii de activitate. Investitia propusa de catre solicitant prin intermediul proiectului depus trebuie sa vizeze un singur domeniu de activitate (CAEN). Printre investitiile eligibile se numara si cele legate de activele necorporale precum brevete, licente sau programe informatice.

Un alt tip de investitii eligibile sunt cele legate de eCommerce. Acestea presupun realizarea de site-uri pentru prezentarea activitatii si a produselor sau serviciilor proprii, inclusiv instrumente de comercializare, de tipul magazinelor online.

Comertul electronic este in ascensiune de ani buni. Dezvoltarea tehnologica a dus la schimbarea comportamentului consumatorului, orientandu-l inspre mediul online. Partenerii nostri de la ContentSpeed va pot recomanda cea mai buna solutie de comert electronic, atat din punct de vedere business, cat si din punct de vedere al redactarii proiectului prin colaborarea fructoasa cu consultanti de fonduri europene.

Afla daca afacerea ta este eligibila pentru accesarea fondurilor de pana la 200.000 de euro!

4 Comentarii

 1. Vilceanu Ovidiu

  Buna ziua,

  Sunt interesat sa accesez astfel de fonduri. Ma puteti ajuta ?

  Răspuns
  • Lucian Rotaru

   Buna ziua! Nu avem alte informatii in afara de acestea. Va rugam sa mergeti pe link-urile din articol pentru detalii. Multumesc!

   Răspuns
 2. Ionut Banica

  Buna ziua
  sunt interesat sa accesez astfel de fonduri , dar as vrea sa stiu daca afacerea mea este eligibila in primul rand ,
  http://www.marele-instalator.ro este site-ul
  ma puteti ajuta ?
  multumesc

  Răspuns
  • Neotrust Consultanta Fonduri Europene

   Buna ziua,

   Criteriile de eligibilitate pentru o firma sunt putin mai complexe, necesitand mai multe informatii decat pot fi gasite pe website-ul firmei. De aceea cel mai bine este sa contactati o firma de consultanta fonduri europene.

   Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne