Legea pentru aprobarea OUG 34/2014, promulgată și publicată în Monitorul Oficial

de | 8/07/2015 | 0 comentarii

Reading Time: 2 minutes

Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2014 a fost promulgată pe 19 iunie 2015 și publicată în Monitorul Oficial cu numărul 449, din data de 23 iunie 2015.

Acest proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 30 septembrie 2014 și aprobat de Camera Deputaților pe 27 mai 2015. Modificările pot fi consultate mai jos și au fost și integrate în textul original al OUG 34/2014, disponibil pe site-ul TRUSTED.ro.

Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 427 din 11 iunie 2014, cu următoarele modificări:

1. La articolul 3 alineatul (3), litera j) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„j) de prestare a unor servicii de transport de pasageri, cu excepţia art. 8 alin. (2) şi a art. 22;”

2. La articolul 17, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(2) Art. 21 şi 22 se aplică şi contractelor de vânzare şi de prestări de servicii şi contractelor de furnizare de apă, gaze naturale, energie electrică, energie termică sau conţinut digital.”

3. Articolul 19 se abrogă.

4. La articolul 28 alineatul (2), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„b) Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, prin reprezentanţii împuterniciţi, în cazul contravenţiilor prevăzute la alin. (5) lit. e)-k), m)-u) şi w)-y), atunci când acestea constau în fapte care vizează contractele încheiate de consumatori pentru a beneficia de servicii de acces şi conectare la reţele publice de comunicaţii electronice ori de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului.”

5. La articolul 28 alineatul (5), litera v) se abrogă.

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR: VALERIU-ŞTEFAN ZGONEA

PREŞEDINTELE SENATULUI: CĂLIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TĂRICEANU

captura-monitorul-oficial-oug-34-2015-foto


Vrei să primești informații despre proiectele de lege care țin de comerțul electronic și alte noutăți din domeniu? Abonează-te la newsletter-ul TRUSTED.ro, trimis o dată pe săptămână!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne