Proiectul „More for Locals” dezvoltat de un magazin online din Olanda a primit investiții de 398.000 de euro de la Uniunea Europeană, potrivit site-ului www.e-commercefacts.com.
Centrul European al Consumatorilor, 10 ani de activitate
UE dorește să dezvolte comerțul electronic între statele membre, iar acest lucru este un proiect pe termen lung început cu mulți ani în urmă. La începutul lunii iunie, s-au implinit 10 ani de la înființarea Rețelei Centrelor Europene ale Consumatorilor – ECC-Net, care funcționează în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.
„Se poate spune că, având deja 7 ani de activitate susținută în ECC-Net, Centrul European al Consumatorilor din România are expertiza și mijloacele necesare pentru a găsi o soluție pentru orice problemă pe care ar putea s-o aibă consumatorii atunci când fac achiziții transfrontaliere. Ceea ce nu poate decât să-i bucure pe consumatorii români și să le ofere încrederea necesară pentru a se putea bucura deplin de beneficiile Pieței Unice a UE, fără a se teme că drepturile lor de consumatori europeni nu vor fi respectate”, a declarat Irina Chirițoiu, Director ECC Romania.
Investiții în e-commerce, „satul global”
Proiectul inițiat de antreprenorii din Olanda încearcă să spargă granițele online ale e-commerce-ului european. „More for locals” va fi un site de unde se vor putea cumpăra produse realizate de producători mici și mijlocii din UE. Pentru început, proiectul va fi disponibil în Olanda, Belgia, Germania și Franța, începând cu finalul anului 2015.
„Trăim într-o lume digitală și globalizată, unde distanțele au devenit factori relativi. Ar trebui să putem cumpăra cu ușurință produsele realizate în micile comunități din UE, indiferent de țara în care au fost realizate.”
Știrea despre „More for locals” a fost publicată inițial pe onlinehaendler-news.de, iar în acest moment nu se găsesc mai multe informații despre această inițiativă, cel puțin nu în limba engleză.
Vezi și articolul publicat anul trecut despre comenzile internaționale și parcurge lista cu magazine online din UE, recomandate de utilizatori reddit din România.
Voi de la ce alte magazine străine ați cumpărat? În plus, cum vedeți această încercare a Uniunii de a încuraja proiectele din e-commerce? Știți alte exemple, poate unele din țara noastră?
Așteptăm răspunsurile voastre pe adresa lucian@trusted.ro
sau pe pagina TRUSTED.ro de Facebook sau Twitter.
0 Comentarii