Inovație în e-commerce: geanta deșteaptă, haine la comandă, bucătăria conectată

de | 27/03/2015 | 0 comentarii

Reading Time: 4 minutes

Noi, cei de la TRUSTED.ro, nu ne uităm numai în ograda proprie. Ne place când remarcăm lucruri deosebite la magazinele care dețin Marca de Încredere și dedicăm o serie de texte bunelor practici întâlnite. Suntem atenți însă la ce se întâmplă în e-commerce-ul românesc și mondial și ne place când remarcăm inovații, idei năstrușnice de marketing, schimbări de detaliu. Iată al treilea text în care scoatem în evidență câteva inovații observate de noi în ultima perioadă.


Haine românești la comandă

În era shopping-ului online, nu te mai duci la vecina croitoreasă ca să-ți comanzi ceva de îmbrăcat, ci intri la Tufacimoda.ro. Pentru producție sunt folosite materiale produse de fabrica Dorobanţul, singura fabrică românească producătoare de materiale textile din lână, cu o experienţă de peste 120 de ani în acest domeniu.

Tufacimoda

Procedura este simplă: răsfoieşti catalogul şi plasezi o comandă, îţi creezi propiul model punându-ne la încercare creativitatea, apoi un consultant te va contacta telefonic pentru a discuta cu tine despre produsul dorit, preţul acestuia şi pentru a stabili o întâlnire. În acea zi, consultantul vine la tine pentru a-ți prezenta materialele și a-ți lua măsurile. În cazul în care te răzgândeşti în privinţa comenzii, plătești 40 de lei, pentru vizita consultantului. În cazul în care comanda va fi finalizată, consultanţa este gratuită. În acel moment vei achita un avans de 30% din preţul total al produsului, urmând ca în momentul livrării să achiţi şi diferenţa. Livrarea este gratuită.


Geanta conectată la lume

Geanta HiSmart este un accesoriu modern produs de lepow, care poate fi convertită în funcție de gen, ocupație și pasiuni. Modulul digital al genții se conectează la telefonul tău mobil și astfel poți răspunde la apeluri, asculta muzică, face fotografii etc.

geanta HiSmart

Tot cu ajutorul genții îți poți înregistra traseul parcurs prin oraș, îți poți găsi telefonul uitat undeva și poți accesa site-urile de social media.

Geanta are un design minimalist și conține 12 compartimente utile. Accesoriul și-a dublat deja finanțarea necesară, la Indiegogo.


Toată viața ta pe un disc

Nanoform

Iată ce produs ar putea apărea în curând în magazinele online. CD-ul revine sub o altă formă, pentru a-ți salva toate amintirile prețioase într-un singur loc. Nanoform Fahrenheit 2451 este un disc de safir pe care-ți poți stoca textele, fotografiile, înregistrările video și le poți avea pentru eternitate… cu condiția să fii etern!

Explorați un nanoform ca să aveți o idee despre ce este vorba. Denumirea produsului original vine de la faptul că a rezistat testelor de căldură la 2451 de grade Fahrenheit. Înregistrările text și imagine sunt stocate optic și este nevoie doar de un dispozitiv de mărire (un microscop, de exemplu) pentru a le vedea.

Suzel Galia este primul artist care a apelat la acest disc de safir pentru a-și conserva imaginile operelor sale. Nanoform va face parte din încărcătura dispozitivului de aselenizare de la Carnegie Mellon’s University, denumit Moon Arts Ark, care va ajunge la Lună în această vară, grație unei finanțări de la Google Lunar Prize.


Carrefour: bucătăria conectată și băcănia românească

În Belgia, cunoscuta companie Carrefour a lansat Connected Kitchen, un sistem prin care clienții pot scana acasă codul de bare al produselor cu un dispozitiv special, pentru a-l adăuga pe lista de cumpărături.

Carrefour

Lista se trimite automat la magazin, plata se poate face retrăgând suma respectivă din contul bancar și produsele se livrează la domiciliu.

O altă veste de la Carrefour este că magazinul va relansa componenta online de băcănie la mijlocul acestui an. Aceasta va beneficia de o interfață îmbunătățită, cu accent pe dispozitivele mobile, de livrare în aceeași zi și de fotografii mai bune ale produselor.


Biroul tău închiriat cu ziua

Dacă te-ai săturat să tot hălăduiești prin cafenele cu laptop-ul ca să ai un spațiu de freelancer în care să lucrezi, Setting.io vine cu o soluție. Cu 10 euro pe zi sau 160 de euro pe lună, poți împărți un birou cu un alt coleg. Condiția este să locuiești la Berlin, dar această nișă a fost inspirată de experiența din România.

Setting

Nadine Achilles mărturisește că ideea i-a venit cât a stat în România, într-o perioadă în care avea de lucru la unele start-up-uri. Proiectul Setting.io este deocamdată țintit către Berlin, dar nu exclude posibilitatea de a-l extinde și în alte orașe. Deci, acum îți poți „cumpăra” online chiar și spațiul de lucru!


Ai mai remarcat și alte inovații în e-commerce în ultimul timp?
Trimite un e-mail la
george@trusted.ro, pentru a ni le semnala! Mulțumim.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne