Cum poate ajuta Apple Pay dezvoltarea comerțului electronic

de | 22/10/2014 | 0 comentarii

Reading Time: 2 minutes

Săptămâna aceasta a fost lansat noul update iOS 8.1 și odată cu acesta este implementat și serviciul Apple Pay pentru noile dispozitive ale companiei, sistem de plată prezentat în luna septembrie 2014. Prin acest serviciu se vor putea efectua plăți în doar câteva secunde atât în magazinele fizice, cât și în aplicațiile mobile.

Plata în magazin cu telefonul mobile nu este un lucru nou și este de mult timp posibilă pentru cei care au telefoane cu sistemul Android, prin Google Wallet sau alt sistem de plată pentru smartphone-uri.

aplicatie de mobil shopping cart

Ce aduce nou acest sistem dezvoltat de Apple ține de simplificarea plăților din interiorul aplicațiilor. Cu alte cuvinte, atunci când cumperi produse sau folosești un serviciu dintr-o aplicație mobilă va fi mult mai ușor să finalizezi comanda. Știm deja că traficul de pe dispozitivele mobile pentru site-urile de ecommerce este în creștere, însă rata de conversie este de două ori mai mică în comparație cu desktop-ul, potrivit Marketingland.com (cu o rată de conversie ceva mai mare pe tablete decât pe telefoanele mobile). Subiectul a fost discutat și în cadrul unei dezbateri de la IMWORLD 2014, despre care am scris pe blogul TRUSTED.ro.

Cum funcționează Apple Pay

  1. Introduci datele cardului în aplicația Passbook (poți chiar scana cardul cu camera foto)
  2. Confirmi plată în câteva secunde prin apăsarea senzorului Touch ID (în magazine trebuie să apropii telefonul de un dispozitiv special)

Un alt aspect important garantat de Apple ține de siguranța tranzacției și a datelor: „atunci când folosești acest sistem, Apple nu va cunoaște informații despre ce ai cumpărat, cât a costat sau de unde ai achiziționat produsul – aceste informații sunt transmise direct băncii care a emis cardul utilizatorului” (Wall-Street.ro).

Momentan Apple Pay este disponibil exclusiv în Statele Unite ale Americii (deși au apărut informații că ar funcționa și în alte țări), dar din 2015 va fi extins la nivel internațional și va putea fi folosit în majoritatea aplicațiilor mobile care acceptă plata cu cardul.

 Ai ceva de adăugat la acest articol?
Trimite un email pe adresa lucian (at) trusted.ro.

Foto: Pressureua | Dreamstime.com

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne