TRUSTED.ro susține poziția APC România privind modificarea Ordinului nr. 72/2010

de | 21/10/2014 | 0 comentarii

Reading Time: < 1 minute

Suntem de acord cu poziția Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România (APC Romania) de susținere a proiectului de Ordin pentru modificarea Ordinului Președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) nr. 72/2010 privind unele măsuri de informare a consumatorilor.

Asociațiile de consumatori nu pot face insa niciodată controale ale activității comercianților și nici nu pot aplica sancțiuni. Acestea reprezintă atribute ale autorităților statului care sunt investite cu asemenea competențe.

APC Romania a subliniat întotdeauna această interdicție în fața membrilor săi și a luat toate măsurile pentru a împiedica apariția unor cazuri în care așa ziși reprezentanți ai săi s-ar putea substitui reprezentanților autorităților pentru a face controale, încercând să câștige foloase necuvenite de pe urma acestor activități.

Din acest motiv, considerăm că este foarte important ca atât consumatorii, cât și comercianții să fie informați și educați asupra interdicției reprezentanților asociațiilor de consumatori de a face controale prin intermediul plachetelor obligatorii care trebui afișate la sediul comercianților, așa cum stabilește propunerea de Ordin publicată de ANPC.

Reprezentanții magazinelor online care au și magazine fizice trebuie să știe că, după ce acest proiect este aprobat, ei vor fi nevoiți să modifice vechile plachete afișate.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne