Magazine online din București închise pentru evaziune fiscală, prejudiciu de peste 550.000 euro

de | 7/10/2014 | 0 comentarii

Reading Time: 2 minutes

Poliția Capitalei a arestat un tânăr care vindea online articole vestimentare și lenjerii de pat. Acesta este cercetat pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind de 2,5 milioane de lei (peste 550.000 de euro).

Printre magazinele deținute de acesta se află converşi.ro şi lenjeriidetop.ro.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, vineri, poliţiştii bucureşteni, din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Sector 6, sub directa supraveghere a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în executare un număr de patru mandate de percheziţie domiciliară.

Din datele şi informaţiile deţinute la nivelul Poliţiei Sectorului 6 – Serviciul de Investigare a Fraudelor, coroborate cu sesizările primite de la cetăţeni, a rezultat faptul că prin intermediul mai multor site-uri, în unele locuri, se comercializează online articole vestimentare, fără a fi eliberate documente fiscale, în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor.

Printre site-urile vizate se numără conversi.ro şi lenjeriidetop.ro, au precizat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume de bani, laptop-uri și diferite cantități de articole vestimentare. În plus, au fost identificate patru persoane care lucrau cu tânărul din spatele „afacerii”. Cazul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

captura conversi.ro

Captură de pe magazinul online conversi.ro din 2 august 2014. Site-ul este suspendat astăzi.

(Site-ul poate fi observat pe web.archive.org)

Cu acest prilej, vă amintim că magazinele care vor să obțină marca TRUSTED.ro trebuie să îndeplinească următorul standard:

  • Magazinul online prezintă pe site-ul său, printr-un link pe prima pagină, cel puțin informațiile următoare: denumirea firmei, sediul, informațiile de contact, datele de identificare fiscală și de la Registrul Comerțului, capitalul social, nr. ANSPDCP. De asemenea, conform legii, pe prima pagină trebuie să existe un link către site-ul Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor (ANPC).

Vezi toate standardele TRUSTED.ro.

În momentul de față, Marca de Încredere TRUSTED.ro este deținută de peste 160 de magazine online din România.

Ai ceva de adăugat la acest articol?
Trimite un email pe adresa lucian at trusted punct ro.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne