OUG 34/2014 mai are un pas și trece de Senat

de | 23/09/2014 | 0 comentarii

Reading Time: 2 minutes

Luni, 22 septembrie 2014, Comisia economică, industrii şi servicii din Senat a hotărât cu majoritate de voturi să adopte raport de admitere fără amendamente pentru proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiata cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Următorul pas este ca proiectul de lege să fie înaintat plenului Senatului pentru dezbatere și adoptare.

Captură de pe site-ul senat.ro

Captură de pe site-ul senat.ro

Potrivit raportului, dezbaterile au avut loc în ședința de comisie din data de 9 septembrie 2014, la care au participat majoritatea senatorilor precum și reprezentați ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC): Duna Marius Alexandru – președinte și Raduț Laura – director.

Proiectul de lege transpune în legislația națională prevederile Directivei 2011/83/UE și are ca obiect reglementare drepturilor consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și modificarea și completarea unor acte normative, intervențiile legislative vizând alinierea legislației naționale de profil la normele europene incidente în materie, în special în ceea ce privește încheierea contractelor în afara spațiilor comerciale și a contractelor la distanță.

Raportul favorabil pentru OUG 34/2014 dat de Comisia economică, industrii și servicii poate fi găsit aici (PDF). Avizul favorabil (PDF) din partea Comisiei pentru afaceri europene a fost transmis pe data de 3 iulie 2014. Termenul de adoptare tacită în Senat a ordonanței este pe dată de 1 octombrie 2014.

Vă reamintim că la acest proiect de lege Camera decizionala este Camera Deputaților, care va lua în dezbatere acest text după votul Senatului.

Vom reveni pe blogul TRUSTED.ro cu noutăți pe acest proiect pe măsura ce proiectul avansează în Parlament.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne