Aplicații mobile pentru mall-uri, proiectul unor tineri din România

de | 23/09/2014 | 0 comentarii

Reading Time: 2 minutes

MobShop și MobMall sunt două aplicații realizate de o echipă de 11 tineri din România care doresc să aducă pe ecranele telefoanelor mobile magazinele din mall-uri.

„MobShop este un template pentru aplicaţii de tip E-commerce, pe care îl punem la dispoziţie separat şi mai este MobMall, o colecţie de aplicaţii realizate prin template-ul ăsta. Acesta poate fi utilizat şi de centrele comerciale. De exemplu, dacă un centru comercial convinge majoritatea retailerilor din complex să îşi facă şi aplicaţii MobShop, se poate crea o aplicaţie MobMall specială pentru centru care conţine numai magazinele din interior”, a explicat pentru PlayTech.ro și Adevărul.ro Alexandru Glonțaru, fondator Mobile Technologies și actual elev la Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu”, din Bucureşti.

Captură de pe site-ul www.mobshop.mobiletechnologies.ro

Captură de pe site-ul www.mobshop.mobiletechnologies.ro

Proiectul a început de la o idee dezvoltată la o competiție pentru tineri programatori unde o variantă inițială a acestuia a fost premiată de IBM. Deși au fost mai multe persoane care au lucrat la aplicațiile MobShop și MobMall, Alexandru Glonțaru este singurul se ocupă acum de acest proiect. În momentul de față lucrează la procesul de licențiere și dorește să atragă comercianți, ținta fiind de 4 contracte până la finalul anului.

Câteva informații despre aplicații:

  • sunt gândite ca soluții m-commerce destinate magazinelor, firmelor de distribuții și centrelor comerciale;
  • fiecare companie poate să-și personalizeze aplicația MobShop: nume, logo, informații despre companie etc.;
  • Aplicația MobMall va putea fi realizată pentru fiecare centru comercial din țară;
  • costul aplicaţiei pentru un magazineste de 3500 de euro și include și panoul de administrare și sesiune de consultanță (există și alte pachete ale companiei);
  • Printre funcțiile aplicației: catalog virtual de produse, comenzi direct din aplicaţie, hartă cu locul magazinului și sistem de ghidare prin GPS (spre centrul comercial, dar și în interiorul complexului care să te ducă în fața magazinului), conturi pentru utilizatori create din aplicație cu istoric comenzi și altele;
  • Aplicațiile sunt disponibile doar pentru Android, dar în viitorul apropiat vor fi lansate și versiuni pentru iOS (sistemul de operare al dispozitivelor Apple).

 Ai ceva de adăugat la acest articol? Trimite un email pe adresa lucian at trusted punct ro.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne