Săptămâna aceasta la San Francisco, în cadrul evenimentului Disrupt 2014 organizat de publicația de tehnologie Tech Crunh, a fost prezentat un nou start-up din domeniul comerțului electronic denumit Donde. Aplicația mobilă dorește să ușureze modul în care utilizatorii caută haine online și să facă accesibilă o căutare intuitivă prin produsele mai multor branduri.
Liat Zakay, co-fondator al proiectului, a povestit cum ideea i-a venit din frustrarea de a căuta online un anumit produs și s-a gândit că ar trebui să construiască o tehnologie care să simplifice acest proces. Astfel, algoritmul din spatele aplicației Donde îi direcționează pe utilizatori la produsul cautat în funcție de anumiți parametri introduși de acesta. În momentul de față aplicația Donde este disponibilă în versiunea beta și funcționează doar pentru rochii, însă compania dorește să extindă acest serviciu pentru toate tipurile de haine. Căutarea se aseamănă cu cea clasică bazată pe filtre (preț, dimensiune și altele), dar aplicația cere introducerea unor trăsături specifice anumitor produse (exemple în fotografia de mai jos).
Un alt lucru inedit pe care îl face aplicația este că ține cont de informațiile contextuale ale utilizatorului, precum vârsta sau localitate. Cu alte cuvinte, aceeași căutare făcută de două persoane diferite va afișa alte rezultate tocmai pentru a prezenta produse ce ar putea fi de interes pentru aceasta.
Aplicația poate fi descărcată gratuit pe orice dispozitiv Apple și, cu siguranța, versiunea finală va fi disponibilă și pe alte sisteme de operare mobile. Plata nu se face în interiorul aplicației, astfel, după găsirea produsului dorit, utilizatorul va fi redirecționat către site-ul brandului pentru a completa informațiile comenzii. Chiar dacă printre brandurile disponibile se găsesc și câteva prezente în România, precum Zara sau H&M, comenzile se fac de pe site-urile internaționale, deci costul de transport poate fi ceva mai ridicat pentru utilizatorii din țară. Acest aspect s-ar putea schimba ulterior, dar în acest moment publicul țintă vizat sunt doar cei din Statele Unite ale Americii.
Categoria fashion este o ramură a comerțului electronic care aduce mereu inovații în domeniu. În acest sens, vezi și articolul de acum câteva săptămâni despre Fitle, compania care dorește introducerea unei cabine de probă virtuală.
0 Comentarii