Medicamentele eliberate fără rețetă se vor putea cumpăra online

de | 5/09/2014 | 0 comentarii

Reading Time: 2 minutes

Farmaciile autorizate vor putea vinde online medicamente eliberate fără rețetă, arată un proiect al Ministerului Sănătății pus în dezbatere publică pe site-ul instituției, până la data de 3 octombrie 2014.

„Se creează un cadru legislativ pentru vânzarea online a medicamentelor fără prescripție medicală. Nu orice farmacie va putea să vândă online. Se va face un ordin de ministru cu norme. Farmaciile care sunt autorizate de Ministerul Sănătății vor putea să își facă site-uri pentru vânzare online și numai în anumite condiții, care vor fi stabilite ulterior. Farmaciile vor avea cadru legal după ce se vor aproba și normele de aplicare de a-și deschide și site de vânzare în anumite condiții”, a declarat pentru AGERPRES șefa Departamentului de Comunicare a Ministerului Sănătății, Oana Grigore.

medicamente fara reteta

Captură de pe site-ul www.ms.ro

Până acum TRUSTED.ro a fost nevoit să refuze acordarea mărcii magazinelor online care vindeau medicamente fără rețetă.

„Aplaudăm inițiativa Ministerului Sănătății de a clarifica condițiile în care se pot vinde online medicamentele fără prescripție medicală, în condițiile în care actuala lege este interpretata constant în sensul în care este interzisă vânzarea online a acestor produse.

În același timp, având în vedere problemele tipice vânzării online de medicamente, considerăm că cel puțin principiile care stau la baza autorizării ar trebui sa fie incluse în lege și nu într-un ordin de ministru”, a declarat Bogdan Manolea, co-fondator TRUSTED.ro.

Documente


Ai ceva de adăugat la acest articol? 
  Scrie-ne pe adresa contact (@) trusted.ro sau pe Facebook.
Nu uita să te abonezi la newsletter-ul TRUSTED.ro trimis o dată
pe săptămână, în fiecare joi!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne