Tu faci cumpărături online în timpul serviciului?

de | 20/08/2014 | 0 comentarii

Reading Time: 2 minutes

Un studiu realizat în Marea Britanie arată că o treime din persoanele care lucrează au recunoscut că fac cumpărături online în timpul serviciului, iar numărul acestor tranzacții  este cu 14% mai mare față de anul trecut.Mulți dintre participanții de la acest studiu au declarat că petrec mult timp la lucru și din acest motiv nu le rămâne foarte mult timp liber pentru cumpărături.

În România nu au fost făcute studii asemănătoare, însă într-un raport pe 2013 publicat de rețeaua de afiliere 2Parale se arată că cele mai multe vânzări au avut loc în intervalul orar 10:00 – 18:00, în zilele de lucru, vineri fiind cea mai activă zi. Deși nu știm în ce interval lucrează cei care au făcut aceste achiziții, putem presupune că un număr destul de mare dintre cei care cumpără online fac acest lucru de la serviciu.

cumpărături online în timpul serviciuluiNu am găsit alte informații care să ne ajute să găsim răspunsul la această întrebare, așă că ne-am îndreptat către comunitatea online a utilizatorilor Reddit din România ce are peste 6500 de membri. Majoritatea celor care au răspuns la întrebarea propusă de noi au scris că fac cumpărături online de la serviciu, iar cineva chiar a menționat că „99% din cumpărăturile online pe care le-am făcut au fost în timpul serviciului”. O altă persoană a adăugat că „dacă comand ceva fizic și mic, pun și delivery-ul la muncă”, iar altcineva a motivat acestă practică într-un mod comic: „îmi place să fiu plătit ca să cheltui banii cu care sunt plătit”.

Mulți dintre cei care lucrează la birou folosesc Internetul și pentru activități personale, iar angajatorii nu trebuie să vadă acest lucru ca un aspect negativ atât timp cât există moderație.

Ai ceva de adăugat la acest material? Trimite un email la adresa lucian at trusted punct ro.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne