Utilizarea cardurilor este inca scazuta in sud-estul si centrul Europei

de | 9/05/2014 | 0 comentarii

Reading Time: 2 minutes

Un studiu publicat recent de Banca Centrala Europeana (BCE) arata ca desi utilizarea cardurilor a devenit din ce in ce mai facila, sigura si eficienta, in Uniunea Europeana se inregistreaza o rata scazuta de utilizare a acestora raportat la potentialul intregii piete.

Comparand la nivel european numarul de plati cu cardul per locuitor se remarca discrepante majore: un suedez face in medie 230 de plati cu cardul pe an, in vreme ce bulgarii, romanii si grecii fac in medie mai putin de 10 an. Portughezii sunt mult cheltuitori decat spaniolii, cei din urma facand plati anuale cu cardul in valoare de 2.300 de euro, in vreme ce primii ajung la o valoare anuala medie de 5.200 de euro.

In general, utilizarea cardurilor in majoritatea tarilor sud-europene si chiar si din Europa centrala este destul de scazuta, dar acest lucru inseamna ca exista un potential mare crestere. Cu toate acestea, pana si o tara precum Franta, in care utilizarea cardurilor este cat se poate de frecventa, ar trebui sa isi creasca numarul de plati prin card cu 72% ca sa le poata egala pe primele trei tari. Mai jos gasiti detalii privind studiul BCE.

Utilizarea instrumentelor de plata in UE (2000-12)

Numarul de plati cu cardul pe locuitor si pe an (2012)

Valoarea totala (in euro) a platilor cu cardul pe locuitor si pe an (2012)

Sursa: Banca Centrala Europeana

 

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne