Extended si TRUSTED.ro pentru creșterea încrederii consumatorilor în comerțul online

de | 17/01/2012 | 0 comentarii

Reading Time: 3 minutes

Pe principiul conform căruia siguranța tranzacțiilor în comerțul electronic este esențială, UIS pornește un parteneriat cu TRUSTED.ro care constă în înrolarea automată a magazinelor lansate pe platforma Extended, un produs marca UIS, sub titulatura de Magazin de Încredere atestat TRUSTED.ro (cu acordul clientului).

Trusted.ro si Extended

Magazinele online dezvoltate de către agenția UIS, prin produsul Extended, vor respecta în întregime standardele TRUSTED.ro constând într-un set de criterii care vizează aspectele legislative si regulile de bune practici în comerțul electronic, cu scopul de a crește încrederea consumatorilor în tranzacționarea prin internet. Toate magazinele dezvoltate de UIS prin platforma Extended vor fi preînrolate TRUSTED.ro (adică vor fi construite conform standardelor TRUSTED) și vor obține marca de încredere imediat ce împlinesc minimum 6 luni de existență în piață.

TRUSTED.ro este programul național pentru certificarea magazinelor online, inițiat de 3 entități neutre asigurându-se astfel, obiectivitatea atestării: Gala Premiilor eCommerce, Legi-Internet.ro și Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România. Scopul programului este de a asigura internauții că magazinul online de la care vor să cumpere respectă aspectele legislative în vigoare și codul de bune practici TRUSTED.ro, din care amintim:

  • Magazinul online prezintă pe site-ul său sau printr-un link de pe prima pagină informațiile de contact, conform legislației în vigoare (magazinul declară pe propria răspundere că informațiile de contact afișate pe site sunt corecte)
  • Magazinul online publică explicit (de pildă, în Termeni și Condiții) o notă privind dreptul de autor asupra conținutului de pe site și indică o adresă de email pentru raportarea cazurilor încălcării drepturilor de autor
  • Magazinul online declară explicit că produsele comercializate nu sunt contrafăcuteMagazinul online declară pe propria răspundere (odată cu acordarea certificării TRUSTED.ro) că nu va trimite mesaje comerciale nesolicitate (spam). Orice newsletter sau mesaj periodic trimis de către site va conține datele de identificare ale transmițătorului precum și o procedură de desubscriere validă.
  • Magazinul online specifică în clar că respectă politica de returnare a produselor, conform legislației în vigoare (unde produsele sau serviciile comercializate nu reprezintă excepții de la lege).

Întreg setul de standarde este public și poate fi accesat integral pe website-ul TRUSTED.ro.

Ne bucurăm că parteneriatul cu UIS este primul de acest gen și suntem deja în discuții și cu alți dezvoltatori de platforme e-commerce în așa fel încât magazinele online care vor apărea pe piață în viitorul apropiat să răspundă nevoilor clienților. Este important ca magazinele să respecte obligațiile legale și bunele practici în comerțul electronic pentru că doar așa vom putea combate știrile-bombă despre fraude, hackeri etc. promovate de o parte din presă, în căutare de senzațional. În realitate, tranzacționarea prin internet prezintă numeroase avantaje, de la prețuri mai mici ale produselor, până la confort și siguranța tranzacției – iar acesta este mesajul pe care TRUSTED îl promovează, declară Andrei Radu, organizatorul Galei Premiilor eCommerce și reprezentantul TRUSTED.ro.

În prezent, 62 de magazine online sunt certificate TRUSTED.ro. Lista completă și detalii despre certificare puteți regăsi pe website-ul programului de atestare la www.trusted.ro

Extended este o platformă de eCommerce dezvoltată după cerințele și nevoile business-ului online din România și are integrate atât servicii naționale, cât și internaționale, precum PayPal, Google Analytics, MailChimp, Facebook, Cargus, etc. Soluțiile Extended sunt centralizate în 3 pachete de servicii eCommerce, personalizate în funcție de cerințele fiecărui magazin online: Install&Go, Start-Up și Professional. Cu ajutorul facilităților disponibile în Extended, inclusiv SEO, marketing, rapoarte detaliate și suport multilanguage, vei avea certitudinea că te vei afla printre opțiunile utilizatorului în motoarele de căutare și în decizia lui de cumpărare.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne