Bun venit în secțiunea magazinelor!

Ai un magazin online? Înscrie-l în TRUSTED.ro!

  • Treci printr-un audit cu standarde bazate pe legislația actuală și bunele practici din domeniu;
  • Te ajutăm să rezolvi eventualele probleme și-ți oferim asistență pe tot parcursul atestării;
  • Primești Marca de Încredere TRUSTED.ro și crești în ochii clienților tăi.

Pentru a obține Marca de Încredere TRUSTED.ro, magazinele înscrise trebuie să dovedească faptul că îndeplinesc un set de standarde rezultate din dispozițiile legale ce privesc comerțul electronic dar și din bunele practici din domeniu ca urmare a Galei Premiilor eCommerce din ultimii 12 ani.

Partenerii proiectului TRUSTED.ro pot modifica aceste standarde, în conformitate cu Contractul pentru Obținerea Certificării.

Înainte de a completa formularul de înscriere cu datele magazinului dv., citiți cu atenție setul de standarde ce trebuie îndeplinite (FIȘIER PDF) și Contractul pentru utilizarea TRUSTED.ro (FIȘIER PDF).

CHECK OUT OUR STANDARDS IN ENGLISH


Cele mai importante standarde

info

Magazinele vor afișa pe o singura pagina toate detaliile despre firma care administrează site-ul: denumirea, numele de înregistrare comercială și fiscală, capitalul social, numărul ANSPDCP sediul, telefonul, email-ul.

person_pin

Magazinul trebuie să desemneze o persoană pentru conciliere amiabilă SAU să aibă o procedură funcțională prin care să rezolve amiabil eventualele dispute între magazin și clienți.

open_with
Pe site-ul magazinului trebuie să existe informații privind dreptul de retragere din contract al consumatorilor online (renunțare la cumpărare), potrivit reglementărilor din OUG 34/2014.
playlist_add_check

Consumatorul trebuie să fie de acord cu contractul de vânzare-cumpărare. Acest lucru se poate realiza prin obligativitatea clientului de a bifa acordul cu termenii și condițiile, înainte de a plasa fiecare comandă.

assignment

Magazinul online trebuie să afișeze informațiile privind garanția legală de conformitate și, dacă este cazul, garanția comercială a produselor.

warning

Procedura de comandă trebuie să fie validă, să nu existe erori tehnice în timpul comenzii, să se ofere o confirmare pe ecran și/sau pe email.

today

Sit-ul trebuie să aibă minim 6 luni vechime în activitate în domeniul e-commerce sau în comerț în general, pentru a dovedi că are experiență în domeniu.


→ Citiți întregul set de standarde (FIȘIER PDF)

Aceste standarde au fost modificate pe data de 25 mai 2018, în urma consultării cu magazinele atestate și cu publicul și în urma aplicării GDPR.