Farmacialapretmic.ro este prima farmacie OTC atestată TRUSTED

de | 5/12/2019 | 3 comentarii

Reading Time: 2 minutes

Farmacialapretmic.ro este una dintre primele care a profitat de noua legislație specifică și a obținut autorizarea de farmacie cu produse OTC (over-the-counter, medicamente care se eliberează fără rețetă). Farmacia tocmai a obținut Marca de Încredere TRUSTED.ro, după ce a îndeplinit criteriile specifice.

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca farmacie OTC

Din cauza unor probleme logistice de pe piața de curierat, Farmacialapretmic.ro încă nu vinde la distanță medicamentele fără prescripție, dar le afișează pe site într-o secțiune dedicată.

Ce mai trebuie să știți dacă administrați o farmacie online

Site-urile farmaciilor online care vând medicamente fără rețetă trebuie să îndeplinească o serie de cerințe legale. În afară de acestea, iată câteva precizări:

 • Pentru fiecare medicament oferit spre vânzare, se va afișa prețul;
 • Dacă doar prezentați informațiile despre medicamente online, fără posibilitatea de a comanda, puteți intra sub incidența obligațiilor de publicitate prin Internet.;
 • Afișarea medicamentelor este oricum publicitate, deci ar trebui să aveți în vedere obligațiile din Ordinul 194/2015 al Ministerului Sănătății, în special art. 33 (4) și art. 55, în special:
  • recomandarea adresată vizitatorilor de a consulta un profesionist din domeniul sănătăţii pentru mai multe informaţii;
  • invitaţie expresă, lizibilă, de a citi cu atenţie instrucţiunile din prospect sau de pe ambalaj, formulată în conformitate cu prevederile în vigoare;
  • este interzisă publicitatea la medicamentele de uz uman prin e-mail sau telefonie mobilă (SMS) sau reţele de socializare.

Pe de altă parte, nu uitați că, potrivit legii, trebuie să aveți un „farmacist responsabil de eliberarea medicamentelor prin intermediul societății informaționale”. Acesta este cel care va comunica în prealabil cu clienții și se va ocupa de pregătirea comenzilor.


3 Comentarii

 1. Ruxandra

  In link-ul unde se prezina in site zona de medicamente fara prescriptie, niciun medicament nu are pretul afisat si nici nu poate fi comandat online. Tot ce se mentioneaza este ca este „Disponibil doar in farmaciile fizice”. De aici rezulta ca nu sunt indeplinite conditiile din articol si ca practic este considerata doar o zona pentru publicitate pe internet?

  Răspuns
 2. Adrian

  George,
  uitati-va si voi la… Amazon si faceti la fel.
  Altfel pare ca stati bine cu hartiile dar fara nici un fel de realizare. Familiar, nu?

  @Ruxandra: asa este. Smoke and mirrors.

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne