PREMIUM: PSD2 – cum îi afectează pe clienți această directivă + tratamentul fiscal pentru tichetele cadou

de | 18/11/2019 | 0 comentarii

Reading Time: < 1 minute

Cumpără acum accesul la acest articol și vei primi informații exclusive, pe subiecte legislative și contabile, explicate pe înțelesul tuturor:

1. JURIDIC: Despre Directiva PSD2 sau cum se vor revoluționa plățile online la anul

PSD2 (Payment Service Directive) este un act normativ european despre care s-a vorbit destul de mult în ultima vreme. Poate ați auzit și că Revolut sau ING deja au implementat-o. Deși s-a vorbit destul de mult despre ea și despre cum va “revoluționa plățile online”, de fapt este un act normativ adoptat de UE în 2015 (Directiva UE 2015/2366), care ar fi trebuit să fie implementat de toate statele membre și care să se aplice din Septembrie 2019.

2. CONTABIL: Tratamentul fiscal pentru tichetele cadou acordate salariaților

Societățile comerciale pot acorda tichete cadou salariaților și copiilor minori ai acestora, cu ocazia sărbătorilor cum ar fi: Crăciun, Paște, 1 Iunie sau 8 Martie. Temeiul legal este Legea 165/2018 și Codul fiscal cu normele de aplicare în vigoare.

3. CONTABIL: Tratamentul fiscal al achizițiilor de bunuri și servicii “pe firmă”, dar care sunt utilizate de asociați in folosul lor personal

Orice serviciu sau bun care este achiziționat pe numele firmei, dar este folosit de către asociați în folos personal, este tratat ca “venituri din alte surse” și se impozitează cu 10%.

 Cumpără acum accesul la acest articol

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne