Inovații digitale: Google Duplex, mâncare cu drona, aplicație de făcut prieteni noi

de | 23/07/2018 | 0 comentarii

Reading Time: 3 minutes

Aplicația de găsit cadouri bune

Compania Bday Entertainment lansează pe piața din România aplicația Bday, versiunea beta, care se adresează celor care vor să nu mai uite aniversările persoanelor din viața lor, să le aleagă cadourile potrivite, pe care acestea chiar și le doresc și să se organizeze cu grupul de prieteni pentru a contribui la oferirea cadoului perfect.

Aplicaţia Bday răspunde cumulativ la mai multe nevoi:

  • de a şti din timp când urmează zilele de naştere ale contactelor din agenda telefonului (reminder editabil pentru notificare);
  • de a alege cadourile pe care sărbătoritul şi le doreşte cu adevărat, graţie unei funcţii de wishlist;
  • de a organiza grupul care îşi doreşte să contribuie pentru alegerea cadoului potrivit, datorită funcţiei de grup chat în cadrul aplicaţiei.

Google Duplex, asistentul care vorbește în locul tău

Noua funcționalitate Google Duplex a fost demonstrată pe scenă în cadrul conferinței Google I/O. În timpul evenimentului, Sundar Pichai, CEO-ul companiei, a redat o înregistrare telefonică. Una dintre voci aparținea unei angajate de la un salon de coafură, iar cealaltă… aparținea Google Assistant. Cu toate că nu ai fi zis la prima audiție, având în vedere că vocea era extrem de naturală, folosind chiar interjecții de genul ”mmhhm”.

Duplex face o programare la salonul de cosmetică:
Duplex face o rezervare la un restaurant:

Compania vrea să se asigure că această nouă tehnologie va putea funcționa și în situațiile în care conversațiile nu vor decurge ”ca la carte”, dar vor exista doar o serie de contexte predefinite în care Google Duplex va putea fi folosit, unele dintre ele care vor ajuta și compania, nu doar utilizatorii. Citește detalii la Start-up.ro.


Uber va livra mâncare cu drona

Compania Uber Technologies va începe să livreze mâncare cu drona în San Diego, California, ca parte a unor teste comerciale aprobate de guvernul federal, a spus Dara Khosrowshahi, CEO al companiei. Mâncarea ar trebui să ajungă într-un interval de timp cuprins între 5 şi 30 de minute.

Departamentul pentru Transporturi din Statele Unite a transmis că a ales 10 state, iar guvernele locale şi o serie de companii printre care Alphabet, FedEx, Intel , Qualcomm şi Uber, vor lucra împreună în cadrul acestor teste.


Abonamentul tău lunar la jucării

Evertoys este o bibliotecă personală pentru jocuri şi jucării. În loc să cumperi de fiecare dată jucării noi şi să le acumulezi la infinit, ei îţi propun să plăteşti un singur preţ lunar, care-ţi va permite să alegi lună de lună jocuri sau jucării noi, să te joci cu ele cât dorești şi, când te-ai plictisit, le iau ei înapoi şi-ţi trimit altele noi.

E simplu: întâi te abonezi, iar apoi, după ce primeşti credenţialele de logare, îţi asamblezi cutia cu jucării pe platforma my.evertoys.ro. Prețurile sunt de la 69 la 130 de lei (cu plata lunară).


Numele ei nu sună prea bine, dar este o aplicație de împrietenire

Aplicația Floca fost lansată luna în luna mai în Spania, la Madrid. Aplicația dezvoltată de către o companie de tehnologie din Iași a ajuns la peste 50.000 de descărcări în prima săptămână de la lansare și la un total de 6.500 de review-uri, dintre care 95% pozitive.

Floca urmărește până la finalul anului peste 100.000 de utilizatori activi lunar. Aplicația a fost lansată în luna iunie și în România, dezvoltatorii urmărind peste 10.000 de utilizatori activi în prima lună de la lansare. Citește detalii la Start-up.ro.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne