Persoanele fizice au dreptul de a fi informate cu privire la colectarea și utilizarea datelor lor personale, potrivit Art. 13 și 14 din Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR). Ca și până acum, pe site-ul magazinului tău online trebuie să oferi persoanelor, în politica de confidențialitate, informații cu privire la:
- scopurile prelucrării datelor personale;
- perioadele de păstrare ale datelor personale;
- cu cine vor fi împărtășite (cu ce terți).
Trebuie să furnizezi informații privind confidențialitatea persoanelor fizice în momentul în care colectezi datele personale de la acestea. Există câteva circumstanțe în care nu este nevoie să oferi persoanelor informații cu privire la confidențialitate, cum ar fi dacă o persoană are deja informațiile sau dacă ar implica un efort disproporționat de a le furniza.
Dacă ai creat o pagină de confidențialitate pe site, nu trebuie să te culci pe o ureche, ci trebuie să o revizuiești în mod constant și, dacă este necesar, să actualizezi informațiile. Trebuie să aduci la cunoștința utilizatorilor noile utilizări ale datelor personale, înainte de a începe prelucrarea.
IMPORTANT! Informațiile pe care le oferiți oamenilor trebuie să fie concise, transparente, inteligibile, ușor accesibile și trebuie să utilizeze un limbaj clar și clar. Deci, fără limbaj juridic sau tehnic!
Mai concret, iată informațiile obligatorii pe care trebuie să le incluzi în politica de confidențialitate de pe site, conform Art. 13 și 14 GDPR. (PDF)
Sursa: Grupul de Lucru Articolul 29
0 Comentarii