RAPORT Consumatorii online olandezi compară prețurile și se bazează pe opiniile despre produse și servicii ale celorlalți utilizatori

de | 23/04/2018 | 0 comentarii

Reading Time: 2 minutes

Consumatorii online olandezi sunt educați, compară prețurile înainte de achiziție și nu cumpără de pe site-uri care nu le livrează produsele în timp util. „Ecommerce Report The Netherlands 2018” realizat de Ecommerce Foundation și Thuiswinkel.org face o radiografie a pieței de comerț electronic din Olanda și oferă unele previziuni.

Cetățenii olandezi sunt destul de patrioți: majoritatea preferă site-urile naționale de comerț și poșta olandeză are cea mai răspândită rețea de centre de livrare și este cel mai folosit serviciu de curierat din țară. Media cheltuielii per consumator este în creștere constantă și achizițiile online reprezintă un sfert din toate cumpărăturile din țară. De asemenea, cam 27% din populație preferă online-ul magazinelor fizice, dar proporția este oricum mai scăzută față de țări precum Germania (41%), Marea Britanie (45%) și Franța (35%).

În ceea ce privește produsele și serviciile favorite, olandezii se orientează cel mai mult spre haine (și acestea sunt și produsele cel mai returnate), cărți, muzică și filme. Din categoria serviciilor, biletele pentru transport aerian și cazarea sunt cele mai cumpărate.

Pentru relația cu magazinul, cel mai mult se folosesc chat-ul, e-mail-ul și telefonul. În schimb, noile generații de cumpărători nu fac deosebirea dintre telefon, chat și WhatsApp, ci folosesc primul serviciu de comunicare instantanee oferit de un magazin online.

Generația de clienți cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani este mai orientată către elementele grafice și vizuale din site-uri, au obiceiuri de social media bine împământenite și le pasă mai puțin de datele personale colectate de companii decât utilizatorii din alte generații. La nivel național, 48% dintre utilizatori se simt inconfortabil referitor la colectarea datelor lor personale de către site-urile vizitate.

În fine, clienților din Olanda le place să compare prețurile înainte de cumpăra online și se bazează pe părerile celorlalți clienți, iar categoria cea mai comparată de produse este cea formată din electronice și electrocasnice.

> Descărcați și consultați întregul raport de pe site-ul Safe.Shop

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne