Aveți un punct de lucru al magazinului online? Atenție la falșii inspectori ANPC!

de | 7/09/2017 | 0 comentarii

Reading Time: < 1 minute

Aflăm de la Hotnews.ro că șase persoane care pretindeau că sunt inspectori la Protecția Consumatorului au fost reținute de polițiștii din Capitală, fiind suspectate că mergeau la diferite magazine și, sub pretextul că fac controale privind respectarea drepturilor consumatorilor, cereau diverse sume de bani, susținând că astfel nu vor aplica amenzi.

Persoanele respective au folosit legitimatii ale unei asociații cu o denumire foarte apropiată de cea a unei autorități s-au prezentat la mai multe societăți comerciale și, sub pretextul că fac controale pe linia respectării drepturilor consumatorilor, au solicitat diverse sume de bani.

Au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară.

  • În 21 februarie, două dintre femeile din grup au mers la o societate comercială din sectorul 5, unde, după ce au prezentat legitimatii și au susținut că sunt inspectori, au solicitat o sumă de bani.
  • În 22 august, un bărbat și o femeie din acest grup s-au prezentat ca inspectori la sediul unei firme din sectorul 4, unde, sub același pretext al neconsemnării presupuselor nereguli observate, au solicitat și primit bani.

Poliția Capitalei mai precizează că în acest caz cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 5, iar cele șase persoane reținute vor fi duse în instanță.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne