Inovații online: mass-media pentru diaspora, rovinieta electronică, chatbot pentru flirt

de | 5/06/2017 | 0 comentarii

Reading Time: 3 minutes

Românii din străinătate au o aplicație media

Aplicația se numește Ownzones și a fost dezvoltată de compania omonimă special pentru românii din diaspora. Ea conține o serie de posturi TV românești, posturi de radio, publicații tipărite, filme românești, dar și întreaga colecție Electrecord.

În primă fază, aplicația va fi disponibilă pentru telefoanele cu Android și iOS și dispune de opțiunile Chrome Cast și AirPlay. Conținutul de pe telefon se poarte viziona, printr-un click, pe televizoarele smart TV. Urmează varianta pentru desktop, Apple TV și Android TV.


Rovinieta electronică autohtonă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat propriul portal de achitare a rovinietei și a taxei de pod de la Cernavodă, inclusiv pentru verificarea validității taxelor achitate anterior. Prin intermediul site-ului Erovinieta.ro pot fi efectuate operațiunile de achitare a tarifului de utilizare a drumurilor naționale (rovinieta) precum și a tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre de la Fetești – Cernavodă (peaj) cu ajutorul cardului bancar.

Pe site poate fi verificată valabilitatea rovinietei achitată anterior, se poate verifica dacă a fost achitat peajul la Cernavodă, se poate verifica numărul de treceri prin stația de taxare (doar pe benzile dedicate taxei electronice e-tarif). Proprietarii de flote pot gestiona prin erovinieta.ro atât achitarea taxelor cât și verificarea rovinietei și a peajului. CNAIR anunță că anumite operațiuni din cele disponibile pe site pot fi realizate doar dacă utilizatorul își creează un cont valid pe erovinieta.ro.


Chatbot-ul pentru flirt la serviciu

Aplicația de dating Feeld a lansat un bot care, cel puțin teoretic, te ajută să afli dacă ai vreun coleg sau o colegă la serviciu care te place. După ce instalezi bot-ul pe Slack, trimiți un mesaj cu colegul/colega pe care îl/o placi și apoi aștepți. Dacă amîndoi ați trimis un mesaj cu numele reciproce, bot-ul vă va lăsa să vorbiți.

Contextul pentru acest chatbot este ceva mai complex: în marile companii mai ales, există proceduri menite să dezamorseze conflictele legate de hărțuirea sexuală. De aceea bot-ul permite o comunicare discretă și fără riscuri între colegi care nu pot altfel să-și exprime sentimentele.


evoMag îți poate curăța laptop-ul sau instala Windows

Retailerul online de electronice evoMAG a intrat pe piaţa serviciilor IT pentru utilizatorii individuali, oferind opţiuni precum instalarea de software, diagnosticarea problemelor sau curăţarea laptop-urilor, la preţuri între 29 de lei şi 99 de lei. Compania aniversează 12 ani de activitate şi consideră că noile servicii vor rezolva unele dintre cele mai comune probleme pe care le întâmpină clienţii.

Compania inclus în portofoliu 10 tipuri de servicii IT, cu precădere în zona de mentenanţă, care au ca scop rezolvarea unora dintre cele mai uzuale nevoi ale clienţilor. Noile servicii completează oferta companiei şi fac parte din strategia de dezvoltare, menită să ofere clienţilor o experienţă cât mai plăcută în interacţiunea cu evoMAG.


Mecca în realitatea virtuală

Un start-up egiptean a dezvoltat aplicația Experience Mecca, prin care poți vedea locul sfânt fără să pleci de acasă. Aplicația 3D conține imagini superbe ale cetății, pe un fundal muzical de profil. Dezvoltatorii au acordat atenție detaliilor, astfel că poți vedea pelerinii aflați acolo, dar și păsările care brăzdează cerul.

Aplicația a fost dezvoltată la timp, în așa fel încât să fie disponibilă în timpul Ramadanului. În religia musulmană, orice credincios are datoria de a merge la Mecca cel puțin o dată în viață.


 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne