TOP Cele mai bune 7 inovații românești din 2016

de | 28/12/2016 | 0 comentarii

Reading Time: 4 minutes

A fost un an plin de inovații, dar mai ales un an bogat în inovații românești. Noi ne-am uitat puțin în urmă și venim acum, la sfârșitul lui 2016, cu unele dintre cele mai interesante și inovatoare site-uri și aplicații autohtone.


7. Aprodul care-ți înființează firma

Nu trebuie să-ți mai povestim noi despre stresul ocazionat de înființarea unei firme în România sau de relația cu administrațiile autohtone. Dar îți putem spune că acum îți poate veni în ajutor Approd.ro. Este un sistem care generează toate documentele de care are nevoie viitorul antreprenor pentru înfiinţarea firmei. Restul de 10% rămas din lanţul birocratic este constituit din depunerea tuturor documentelor la Registrul Comerţului.

approd

În spatele proiectului se află Raul Pop, Mihai Negrean şi Alin Vlasin, foști colegi la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, la specializarea IT. După multe experienţe neplăcute cu instituţiile statului, în care au fost practic descurajaţi să îşi urmeze visul avut încă din facultate, acela de a deveni antreprenori, cei trei tineri au gândit şi au materializat un sistem care automatizează procesele birocratice. Și tot cu ajutorul acestui serviciu îți și poți radia firma înregistrată!


6. Fii la patru ace fără bătaie de cap!

Am mai scris aici despre un serviciu românesc de închiriat rochii, așa că este momentul să vă spunem câte ceva despre iTUX, un serviciu autohton online destinat bărbaților. Acolo se găsesc ţinute complete, formate din sacou, pantaloni, cămaşă, pantofi şi chiar accesorii.

Îți alegi un costum, îți alegi mărimea sau beneficiezi de consultanță din partea noastră referitor la măsura potrivită, noi îți trimitem costumul cu 1 săptămână înainte de eveniment, iar apoi îl returnezi. Sau îl cumperi și rămâne al tău, dacă pur și simplu nu te mai poți despărți de el.

itux

Pe site vei găsi un ghid al măsurătorilor și, dacă vrei să fii sigur că viitoarea ținută este exact pentru tine, poți merge în showroom pentru a o proba. După purtare, clienţii vor returna produsele prin intermediul unui curier.


5. Cumpărăturile din SUA sunt livrate rapid în România

Radu Spineanu și Răzvan Roman, cei care au pornit și dezvoltat 2Parale (actuala rețea 2Performant), revin cu TapTapCart, un serviciu de livrări în România de la magazine online americane. Termenul de livrare este de 7-14 zile și ai reducere 50% la transport dacă vei comanda de minimum 1.400 de lei.

taptapcart

Deocamdată, site-ul nu oferă produse din toate categoriile care se găsesc la magazinele online din SUA, dar probabil că serviciul se va dezvolta și se va îmbogăți cu noi oferte. Dacă vă grăbiți și sunteți printre primii 100 de clienți care comandă, puteți beneficia de transport gratuit folosind cuponul FREESHIPPING4RO.


4. Ciocolată la abonament

Magazinuldeciocolata.ro… Magazinuldeciocolata.ro… Magazinuldeciocolata.ro… Doar asta veți avea în minte după ce vă faceți un abonament la acest dulce magazin online.

Găsești la noi ciocolată deosebită, perfectă atunci când vrei să savurezi ceva special. Iar dacă nu reziști fără o ciocolată aproape, lunar îți trimitem porția ta pregătită special pe gustul tău. Timp de 3 ori 6 luni, sau un an te bucuri de abonamente la ciocolată, cu surprize incluse.

ciocolate

La abonamentul pe 3 luni vei primi 12 tablete (280 de lei), la cel pe 6 luni primești 18 tablete (360 de lei), iar la abonamentul pe 1 an vei avea acasă 30 de tablete (700 de lei). Suficient?


3. Pantofi tunați

Pe site-ul Etienne.ro, îți alegi modelul de pantofi dorit, spui ce culoare și ce mărime vrei și pantofii sunt realizați la comandă și livrați în 7-10 zile lucrătoare. Pantofii sunt realizați în România manual, la prețuri de producător. Deocamdată, configurarea se face prin telefon, dar în curând se va putea realiza online.

Etienne

O noutate constă în faptul că, deși este vorba despre produse personalizate, deci care în mod normal nu ar putea fi returnate, site-ul acceptă returul gratuit, în 14 zile calendaristice de la primirea produselor.


2. Cărțile vin la tine

Bibliotecara.ro este o platformă online de închiriere de cărți cu livrare la domiciliu. În prezent, serviciul este disponibil doar în București, urmând să se extindă în mai multe orașe. Fiecare utilizator își face un cont și plătește un abonament. Există patru tipuri de abonamente, de la 50 la 440 de lei pe lună.

Bibliotecara

Clientul alege cărțile pe care dorește să le citească, urmând ca un curier să le livreze la adresa pe care a specificat-o în cont. După ce termină de citit cărțile, tot ce trebuie să facă este să anunțe prin telefon sau e-mail, iar un reprezentant al companiei va veni să le ridice.


1. Tricouaaaș de la Moldova…

Uaiuai.ro este un brand care a apărut în 2013, din banii de concediu ai unui tânăr căruia-i place să se prezinte drept „moldovean 100%” și a devenit cea mai populară marcă de haine cu mesaje în dulcele grai moldovenesc. Câteva exemple:

  • „Lângî sobî cu mîțili”
  • „Uăi! = Yo!”
  • „Da haidi hăi! = Come On!”
  • „Văleu, Doamni = OMG!”

Uai-uai

Tricourile nu sunt deloc ieftine – prețurile încep de la 60 de lei – dar este vorba despre o nișă care combină graiul moldovenesc, ironia și care se adresează tinerilor.


Dacă mai știți și altele care merită menționate, dați-ne de veste printr-un comentariu mai jos!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne