Este clar astăzi că nu-ți mai permiți să nu fii prezent pe rețelele sociale, dacă vrei conversii constante. Pe Facebook, Twitter, Instagram și alte rețele se află cei care cumpără de la tine, deci acolo trebuie să fii și tu! Dar cum determini pe ce rețele este bine să-ți abordezi potențialii cumpărători? Ecommerce Wiki evidențiază cîteva avantaje ale celor mai populare rețele sociale din lume.
Nu trebuie să vă mai arătăm noi avantajele Facebook-ului în comerțul electronic. Dar țineți cont de faptul că acolo nu sunt numai clienții voștri, ci și prietenii acestora și chiar prietenii prietenilor lor. În plus, abordarea este personală, familiară, deci poți să transmiți un mesaj relaxat și amuzant.
Google+
Nu este o rețea populară în România, dar are un anumit potențial dacă vinzi în străinătate. Utilizatorii de acolo sunt fideli, deși puțini. Cu funcționalități copiate apropiate de cele de pe Facebook, Google+ favorizează ilustrațiile, mesajele scurte, dar și textele mai lungi și mai profunde.
Este o rețea vizuală prin excelență. Aici vei favoriza fotografiile, clipurile video scurte, mesajele care au o viață scurtă. Instagram este potrivit pentru campaniile de reducerile sau pentru perioadele cînd introduci produse noi în stoc. De asemenea, de sărbători te poți folosi cu succes de această rețea.
Rețeaua folosită în scop profesional este ceva mai serioasă decât celelalte. De aceea, nu poți veni aici cu mesaje pe ton foarte familiar. Aici însă poți vorbi despre afacerea ta în general și poți folosi LinkedIn pentru a căuta angajați potriviți. Nu strică nici să distribui uneori articole din surse externe, din domeniul tău de activitate.
Snapchat
Cam greu să folosești Snapchat în scop de marketing… Este tot o rețea vizuală și conținutul este vizibil doar 24 de ore. Axează-te aici pe fotografii relevante și pe campanii fulger. În schimb, tonul poate fi familiar, te poți adresa personal utilizatorilor, dar nu întinde coarda!
Rețeaua cu număr limitat de caractere este acum folosită cu preponderență în timpul evenimentelor. Sunt vreo 300 de milioane de utilizatori, deci profită de hashtag-uri și nu uita să atașezi imagini sugestive! Twitter este indicat pentru imagini cu produse în prim-plan și poți folosi rețeaua și pentru a organiza concursuri și campanii instant.
YouTube
Este locul unde trebuie să lupți ceva mai mult pentru a fi remarcat. Un clip video publicat pe Youtube necesită cîteva ore de lucru, dacă nu cumva te axezi pe clipuri simple, filmate cu smartphone-ul. Îți poți încuraja clienții să se filmeze desfăcînd pachetul cu produsul primit de la tine sau, de ce nu, le poți trimite spre testare produse noi.
Este poate cea mai nișată rețea socială. Pagina magazinului tău trebuie să fie administrată periodic, să dea impresia de prospețime. Conținutul de pe Pinterest e specializat în general pe mâncare, fotografie, modă, arhitectură etc. Poți strecura printre elementele de conținut și mesaje de marketing, dar ai grijă să nu agasezi utilizatorii!
Puțin cunoscut în multe părți ale lumii, Reddit are utilizatorii săi fideli în România. Dacă nu știi cum să folosești rețeaua, învață, pentru că cei prezenți acolo sunt destul de pretențioși. Încearcă să formulezi mesajele în așa fel încît să nu pară reclamă, pentru că altfel link-urile tale vor fi îndepărtate de moderatori.
Indiferent dacă ești prezent cu magazinul doar pe Facebook sau pe toate rețelele sociale, ține cont de faptul că acolo nu poți vinde așa cum o faci pe site-ul tău. Utilizatorii sunt diferiți, au preferințe variate, sunt pretențioși, grăbiți sau atenți la detalii. Analizează fiecare rețea în parte, uită-te pe statistici și adaptează-te în permanență. Spor la conversii!
0 Comentarii