Inovație online: obiectul care găsește obiecte, închiriază-ți garderoba sau mașina, traficul la frontieră

de | 23/08/2016 | 0 comentarii

Reading Time: 3 minutes

TinTag, obiectul care-ți găsește obiectele

Doi tineri antreprenori din Cluj, Alexandru Chiș și Andrei Vig, au lansat un dispozitiv cu ajutorul căruia obiectele pierdute pot fi găsite mult mai repede: TinTag. Poate fi atașat de chei, de zgarda animalului de companie, de bicicletă, de rucsac sau de orice alt obiect la care ții. Dispozitivul de localizare are aprox. 47mm lungime, 30mm lățime, 6mm grosime. Prin intermediul aplicației mobile (pentru iOS și Android), dispozitivul îți arată în timp real, prin semnale acustice și vizuale, unde se află obiectul monitorizat.

tintag

Carcasa dispozitivului de localizare este rezistentă la apă. Prin intermediul aplicației mobile, poți urmări mai multe obiecte. De asemenea, poți seta alerta de proximitate: dacă obiectul monitorizat iese din raza respectivă, telefonul trimite o alertă.


Îți place rochia mea? O poți închiria!

MeetMyCloset.com este un start-up belgian care vine cu un concept simplu și surprinzător: îți pui la dispoziție garderoba personală, pe bani, pentru închiriere! Îți faci un cont pe site și încarci pozele și descrierile hainelor pe care le pui la dispoziția doritoarelor. Dacă cineva e interesat de ceea ce oferi, site-ul vă pune în contact. După încheierea tranzacției și expirarea termenului de închiriere, vă puteți evalua reciproc.

MeetMyCloset

Deocamdată, pe site se pot propune spre închiriere doar haine pentru femei, potrivite unor evenimente precum serate, nunți, cocktail-uri și petreceri de tip office. Site-ul sfătuiește doritoarele să pună la bătaie haine de marcă, cu valori de minimum 150 de euro, ca să merite prețul mediu de închiriere de 30 de euro pe 5 zile.


CozyCar, neighbor’s car…

Tot de la belgieni vine CozyCar.be, o platformă prin care poți ceda mașina personală spre folosință vecinilor tăi. Există un calendar al disponibilității mașinilor, dar și modele de contracte și tipuri de asigurări specifice.

CozyCar

Poți căuta mașina după mai multe criterii și te poți orienta pe harta interactivă pentru a găsi un automobil disponibil aproape de tine. Site-ul are chiar și un calculator al economiilor pe care le poți face cedând mașina ta spre folosință în loc să stea degeaba în garaj.


Trafic la frontieră

Noul site al Poliției de frontieră române oferă de ceva timp o informație foarte valoaroasă: timpii medii de așteptare la punctele de trecere a frontierei. Este o informație extrem de utilă mai ales în perioada vacanțelor sau a sărbătorilor. Aceleași date le poți obține dacă instalezi aplicația pentru smartphone. Punctele de trecere a frontierei sunt marcate, în funcție de trafic și timpii de așteptare, în culori diferite.

Politia frontiera

În ultima versiune a aplicației, au fost introduse și camioanele, astfel că acum informațiile sunt foarte exacte. Atât pe site, cât și în aplicație, poți selecta tipul de mijloace de transport despre care vrei datele, având în vedere că la vămi există culoare separate în funcție de gabaritul mașinii.


Ai remarcat și alte inovații în e-commerce în ultimul timp?
Lasă un comentariu mai jos! Mulțumim.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne