Inovație în e-commerce: bucurie la cutie, cioco-abonament, spune DA și fă plata, boții de Messenger

de | 18/04/2016 | 0 comentarii

Reading Time: 3 minutes

Noi, cei de la TRUSTED.ro, nu ne uităm numai în ograda proprie. Ne place când remarcăm lucruri deosebite la magazinele care dețin Marca de Încredere și dedicăm o serie de texte bunelor practici întâlnite. Suntem atenți însă la ce se întâmplă în e-commerce-ul românesc și mondial și ne place când remarcăm inovații, idei năstrușnice de marketing, schimbări de detaliu. Iată al 19-lea text în care scoatem în evidență câteva inovații observate de noi în ultima perioadă.


Bucurie la cutie, în Belgia

Acest sistem de livrare există și în alte țări, dar noi ne-am oprit de data aceasta în Belgia, unde compania națională de poștă a implementat un sistem de depunere a pachetelor cu produse în cutii speciale cu acces securizat. Sistemul poate fi utilizat atât pentru primirea cât și pentru trimiterea coletelor și ai acces la el non-stop. Pachetul poate fi preluat prin scanarea unui cod QR sau prin introducerea unui cod de 6 cifre (primit prin e-mail sau SMS). Atunci cutia din locul respectiv se deschide și-ți poți lua pachetul.

Este simplu: faci comanda la magazinul online dorit și, dacă acesta acceptă modalitatea de livrare prin distribuitor de pachete, vei fi informat prin SMS sau e-mail când coletul tău a fost depus în cutie. Astfel, îți poți prelua produsul oricând dorești, fără să mai aștepți acasă curierul.


Ciocolată la abonament

Magazinuldeciocolata.ro… Magazinuldeciocolata.ro… Magazinuldeciocolata.ro… Doar asta veți avea în minte după ce vă faceți un abonament la acest dulce magazin online.

Găsești la noi ciocolată deosebită, perfectă atunci când vrei să savurezi ceva special. Iar dacă nu reziști fără o ciocolată aproape, lunar îți trimitem porția ta pregătită special pe gustul tău. Timp de 3 ori 6 luni, sau un an te bucuri de abonamente la ciocolată, cu surprize incluse.

ciocolate

La abonamentul pe 3 luni vei primi 12 tablete (280 de lei), la cel pe 6 luni primești 18 tablete (360 de lei), iar la abonamentul pe 1 an vei avea acasă 30 de tablete (700 de lei). Suficient?


Spune YES prin SMS și primești un disc

Un comerciant de discuri trimite zilnic un SMS cu un titlu de disc. Dacă-l vrei, răspunzi cu „YES”. Discul ajunge la tine în maximum 6 zile, banii îți sunt scăzuți din cont automat. La fel procedează un magazin de benzi desenate. Trimite „YES” și primești următoarea carte cu aventuri desenate în cutia poștală. ReplyYes este cel mai nou tip de comerț: conversațional. Fără aplicații online, fără site-uri, fără bătăi de cap.

SayYES

Sistemul conceput de Madrona Venture Group a început cu Peach, un serviciu de livrare de mâncare. Mesajul lor zilnic preciza felul de mâncare pentru prânzul din ziua respectivă.


Roboții comercianți de pe Messenger

Ultima versiune a aplicației Facebook Messenger permite unor roboți software să-ți facă diverse oferte comerciale sau să te informeze. CNN bot îți spune știrile, Poncho bot îți oferă prognoza meteo, Wall Street Journal bot te ține la curent ce se întâmplă pe piețele financiare, 1-800-Flowers bot te îndeamnă să trimiți flori peste mări și țări etc.

Messenger bots

Engadget a compilat o listă cu „boții” identificați până acum, iar fișierul este în actualizare constantă. Puteți încerca aceste mici inovații și pe PC, dacă mergeți la Messenger.com pentru a intra în cont și apoi la Botlist.co, pentru a selecta boții de care sunteți interesați.


Ai remarcat și alte inovații în e-commerce în ultimul timp?
Lasă un comentariu mai jos! Mulțumim.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne