Inovație în e-commerce: flirt prin aplicație, cumpără de la TV, livrare criogenică, bălegar online

de | 28/03/2016 | 4 comentarii

Reading Time: 3 minutes

Noi, cei de la TRUSTED.ro, nu ne uităm numai în ograda proprie. Ne place când remarcăm lucruri deosebite la magazinele care dețin Marca de Încredere și dedicăm o serie de texte bunelor practici întâlnite. Suntem atenți însă la ce se întâmplă în e-commerce-ul românesc și mondial și ne place când remarcăm inovații, idei năstrușnice de marketing, schimbări de detaliu. Iată al 18-lea text în care scoatem în evidență câteva inovații observate de noi în ultima perioadă.


Pune pauză și cumpără rochia!

Amazon a lansat Style Code Live, un show interactiv în direct prin care poți cumpăra unele produse din cele pe care le vezi pe ecran. Programul este specializat pe sfaturi de modă și înfrumusețare și permite spectatorilor să pună întrebări în timp real, printr-o interfață de chat.

Amazon Show

Sub fereastra clipului, un Style Carousel va evidenția produsele din show care pot fi comandate de la Amazon sau de la alte magazine online.


Criogenia salvează UPS-ul

Gigantul de livrări UPS a adăugat serviciul UPS Temperature True Cryo în portofoliul european. Acum poți trimite produse congelate în Europa fără a face compromisuri de la calitate. Pachetul poate fi urmărit la distanță, ca și până acum.

Cryogenics UPS

Containerele de la Cryoport folosesc azot lichid, stocat sub formă de vapori, pentru a menține produsele la −150 grade Celsius, până la 10 zile. Serviciul este destinat companiilor care au nevoie de trimiteri industriale, în timp scurt, în Europa.


Zâmbește frumos și plătește!

După ce a patentat plata printr-un singur click, gigantul online Amazon e în plin proces de a face acelaşi lucru cu plata prin selfie. Cererea de înregistrare a invenției a fost depusă în octombrie 2015 de către Amazon şi Biroul American de Patente şi Mărci Înregistrate a făcut-o recent publică.

Amazon Selfie

Cu alte cuvinte, în loc de a introduce parola pentru a efectua o plată, îţi faci o poză. Scopul este de a impulsiona vânzările online, asigurând cumpărătorii tranzacţiile lor sunt cât de poate de sigure, propria imagine nefiind o parolă care poate fi „spartă”.


Intersect încurajează flirtul

Este vorba despre o nouă aplicație de dating inventată de trei studenți români. Prin Intersect, poți să intri în contact cu persoanele pe care le-ai întâlnit în realitate.

Laurenţiu Ion, Alex Dobrin și Bogdan Ţîrcă au dus conceptul în San Francisco şi au pornit o rundă de finanţare ce evaluează Intersect la cel puţin 3 milioane de dolari. Ei spun că ideea le-a venit de la o emoţie reală, pentru că şi informaticienii sunt oameni. Descărcați aplicația din Apple Store sau din Google Play și testați-o!


Doar bluza? Cumpără tot setul!

Au fost atâtea situații în care ți-a plăcut toată ținuta în care era îmbrăcat modelul din pagina magazinului online, chiar dacă doar bluza sau pantofii erau de vânzare! Answear a găsit soluția: acum poți cumpăra întregul outfit, adică tot ce poartă modelul din imagine.

Answear Set

Sigur, când ajungi în pagina respectivă poți alege să nu cumperi decât o parte, dar cumpărând setul faci economii semnificative!


Rahat la conservă, vândut la distanță

Produsul Real Shit este un brand dezvoltat de italianul Federico Lodolini, care deja face furori în vestul Europei pentru că este, în același timp, și cel mai vechi produs de fertilizare, dar și cel mai inovator. Acum rezultatul biologic al animalelor de la fermă se vinde în magazine online.

Real Shit

Produsul conține bălegar de vacă și gunoi produs de găinile dintr-o fermă italiană. În urma procesului de compostare, produsul final este ambalat în cutii metalice de 750 de grame și se vinde ca fertilizant 100% bio, cu 9 euro în supermarket-uri și 6 euro în magazinele online.


Ai remarcat și alte inovații în e-commerce în ultimul timp?
Lasă un comentariu mai jos! Mulțumim.

4 Comentarii

 1. Vladimir

  Answear surprinde din nou. Chiar este extrem de interesanta functia, ca peste tot cautam prin siteuri cate un produs vazut in pozele de prezentare. Iar cu reduceri cu tot… deja vorbim de altceva. Pst. Mai stii cand mergeai cu metroul? Ia vezi, ne-am intalnit pe undeva…

  Răspuns
 2. Laurentiu

  Pentru Answear mie nu imi e clara noutatea.
  Gasim functia asta ca si pachet de produse pe mai multe magazine online.
  Nu inteleg unde e inovatia.
  Cat despre Amazon tare mi-e ca cu un program bine pus la punct si cu o imagine luata de pe o retea de socializare si altii ar putea profita de imaginea cuiva pentru eventuale cumparaturi. Depinde mult de implementare.

  Răspuns
  • George Hari Popescu

   Ne poţi spune unde ai mai văzut funcţia respectivă? Poate folosim informaţia într-un nou articol. Cît despre Amazon, hai să vedem cum va fi pusă în aplicare. Noi credem că nu va fi aşa de simplu să cumperi cu imaginea cuiva.

   Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne