Inovație în e-commerce: harta socială, știri audibile, EVZ pe bani, pantofi tunați

de | 18/01/2016 | 0 comentarii

Reading Time: 3 minutes

Noi, cei de la TRUSTED.ro, nu ne uităm numai în ograda proprie. Ne place când remarcăm lucruri deosebite la magazinele care dețin Marca de Încredere și dedicăm o serie de texte bunelor practici întâlnite. Suntem atenți însă la ce se întâmplă în e-commerce-ul românesc și mondial și ne place când remarcăm inovații, idei năstrușnice de marketing, schimbări de detaliu. Iată al 15-lea text în care scoatem în evidență câteva inovații observate de noi în ultima perioadă.


Harta socială a cetățenilor

ICareMap nu este un site comercial, ci este aplicația care-i face pe oameni să se implice.

ICareMap te ajută să pui pe hartă nevoile comunității tale. În cartierul tău nu există un loc de joacă, școala e nedotată sau spitalul e deteriorat? Semnalează problema pe ICareMap, alege să te implici sau doar să fii informat de către cei care au decis să formeze un grup de inițiativă pentru soluționarea ei.

iCareMap

Descarcă aplicația pentru iPhone sau Android, alege zona care te interesează, observă și punctează ce poate fi îmbunătățit. Organizațiile neguveramentale locale primesc notificări cu nevoile sesizate în domeniul lor de activitate, preiau problema și mobilizează membrii ICareMap, formând astfel un grup de inițiativă.


Știrile care se aud

Mediafax.ro şi Gândul.info pot fi accesate şi în aplicaţia mobilă Hear News, aplicaţia care „citeşte” ştiri persoanelor nevăzătoare sau cu deficienţe de vedere, anunță Paginademedia.ro. Hear News este o aplicaţie realizată de Fundaţia Colegiul Pro şi finanţată de Fundaţia Orange, în cadrul programului „Lumea prin culoare şi sunet”.

HearNews

Pe lângă știri de pe Mediafax și Gândul, prin aplicația mobilă se vor putea auzi și materiale de pe site-urile Historia.ro și DivaHair.ro.


EVZ pe bani

Rămânem în domeniul jurnalismului online pentru a vă anunța că Evenimentul zilei a decis să introducă abonamente pe site. În secțiunea Premium, vor fi publicate articole în exclusivitate, vor fi texte care nu se regăsesc pe evz.ro și materiale lucrate special pentru această nouă secțiune. Nu vor fi afișate reclame invazive și nici conținut de pe alte site-uri.

EVZ premium

Tariful pe o lună este de 25 de lei. Pe lângă accesul la noua platformă online, abonații vor putea vedea și varianta PDF a ediției tipărite a ziarului.


Brokerul Poștei vinde online polițe RCA

Clienții Poșta Română Broker de Asigurare (PRBA) pot încheia online polițe de răspundere civilă auto (RCA) obligatorie, serviciul fiind disponibil pe pagina web www.postasig.ro începând cu această lună.

Brokerul Postei

Brokerul intermediază asigurări generale, de la RCA la polițe de sănătate. În prezent, societatea furnizează servicii de asigurare prin intermediul unor birouri dedicate în 220 de oficii poștale din toată țara, dar și în oficii partajate, la ghișeu.


Pantofi tunați

La final, o noutate dintr-un domeniu total diferit: cel al… pantofilor. Pe site-ul Etienne.ro, îți alegi modelul de pantofi dorit, spui ce culoare și ce mărime vrei și pantofii sunt realizați la comandă și livrați în 7-10 zile lucrătoare. Pantofii sunt realizați în România manual, la prețuri de producător. Deocamdată, configurarea se face prin telefon, dar în curând se va putea realiza online.

Etienne

O noutate constă în faptul că, deși este vorba despre produse personalizate, deci care în mod normal nu ar putea fi returnate, site-ul acceptă returul gratuit, în 14 zile calendaristice de la primirea produselor.


Ai remarcat și alte inovații în e-commerce în ultimul timp?
Lasă un comentariu mai jos! Mulțumim.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne