Cele mai bune 10 inovații românești online din 2015

de | 21/12/2015 | 1 comentariu

Reading Time: 6 minutes

De-a lungul anului, am fost atenți la ce s-a întâmplat online în e-commerce-ul românesc și internațional și în domeniile conexe și v-am adus cele mai interesante noutăți. La final de an, tragem linie și alegem cele mai utile inovații exclusiv românești. Iată-le, nu într-un clasament ci doar enumerate la întâmplare! Dacă mai știți și altele, nu ezitați să ne lăsați un comentariu mai jos.


Cofffre, vânătorul de prețuri bune

Cu toții facem shopping online și uneori suntem dezamăgiți când constatăm că reducerile promovate de unele magazine de pe Internet sunt de fapt false, deoarece prețurile au fost umflate în prealabil. Aici intervine Cofffre.com (atenție, nu vă încurcați în „f”-uri!), un site care urmărește produsele pe care ai pus ochii și te anunță când prețurile lor au scăzut.

Cofffre

Cofffre se instalează ușor și sigur în browserul tău, direct din Google Chrome Store. Intri în magazinele online, așa cum faci de obicei și adaugi toate produsele pe care dorești să le urmărești ; ești notificat pe email și în browser imediat ce prețurile au scăzut. Nu orice magazin poate fi urmărit astfel, dar merită să încerci acest serviciu!


Pachetul tău, de la o persoană la alta

O altă inovație românescă se numește Flug (în germană = „zbor”).

Promovăm o conexiune directă între cel care trimite și curier. Prin intermediul aplicației pentru smartphone, trimiterile pe distanțe scurte se pot face direct, cu un timp de livrare și costuri minime – trimiterea nu va trebui să treacă printr-un centru de colectare.

Primul pas este plasarea comenzii, al doilea este preautorizarea fondurilor din partea ta. Aplicațiile iOS și Android care completează platforma fac un potențial curier al pachetului tău din oricine are o bicicletă sau un scuter. Ca la Uber, curierii trec mai întâi printr-o selecția pe baza unui interviu față în față.

Flug

Pe baza proximității geografice, dar și a preferințelor tale și a dimensiunilor coletului, algoritmul alege un curier și pachetul tău este gata de preluare. Platforma este în faza de crowdfunding la We Are Here.


Mâncare exclusivă, cu stat la coadă

Yellow Menu este un meniu zilnic, unul singur, preparat în doar 50 de porții, numai pentru clienții din nordul Bucureștiului. Mai exclusivist de atât se putea? Inovația vine de la Florin Stoian, cel care a creat aplicațiile Star Taxi și Mondotaxi. Se pare că investiția a fost de 200.000 de euro.

Yellow Menu

Practic, dacă nu comanzi în intervalul orar specificat, ai pierduta șansa de a fi unul dintre cei 50 care se înfruptă din bunătățile preparate de maeștrii bucătari. În curând, va exista și posibilitatea să-ți faci abonament, ca să-ți asiguri prânzul pe toată săptămâna.


Fitness românesc pe ecran

Koobic.ro este „primul portal de fitness online interactiv din România”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. În meniu există Tae-Bo, Pilates, aerobic, stretching, dansuri moderne, tonic pump etc.

Fitness interactiv online

După ce completezi formularul de înregistrare şi confirmi contul pe e-mail, contul tău Koobic va fi alimentat cu 20 de credite promoţionale, pentru a putea testa orele de sport interactive.


F64 îți dă lecții la domiciliu

Culmea comodității în e-commerce este să nu te mai deplasezi nicăieri. Știm că, după ce faci comanda, vine acasă curierul cu pachetul, dar ce-ai zice ca în locul curierului să vină un specialist și să stea la tine cel puțin o oră?

f64 consultanta foto

Cu 150 de lei, poți învăța tainele fotografiei de la un fotograf profesionist de la F64, magazin atestat TRUSTED.ro. Serviciul de consultanță foto la domiciliu este cea mai nouă ofertă de la celebrul magazin online românesc. Nu este nevoie să ai aparate profesioniste, totul îți poate fi pus la dispoziție.


Fructele zilnice de la job

În ce fel de birou lucrezi? Unul în care se comandă șaorma în pauza de masă sau unul orientat spre mâncarea sănătoasă? Dacă e vorba de ultima categorie, îți vine în ajutorFruteria.ro, un magazin online unde îți poți face abonament pentru a primi fructe periodic.

Fruteria

Alegi frecvența, ziua de livrare și data începerii abonamentului și nu trebuie să-ți mai faci griji că nu vei avea fructe în pauza de masă!


Un copac pozat = o carte descărcată

Elefant.ro, magazin atestat TRUSTED.ro, a lansat o campanie de sărbătorire a primăverii. După ce instalezi aplicația Read a Tree, fotografiezi un copac din jur și ți se va oferi un e-book spre descărcare.

elefant read-a-tree

Aproximativ 70 de cărți digitale sunt disponibile pentru download, dar nu poți alege tu titlul dorit. Nu poți păcăli aplicația fotografiind plante din casă (decât dacă știi bine cum să alegi unghiul) și uneori programul nu detectează copacii fără frunze. Dar e amuzant să încerci, nu-i așa?


Cum să-ți fii propria editură

Self Publishing este o tânără companie românească ce vine cu un concept care are deja mare succes în străinătate. Prin site-ul oficial, îți poți edita propria carte: încarci fișierul cu textul plasat în template-urile oferite de ei, stabilești unele caracteristici ale viitorului volum și prețul de vânzare.

self publishing

Dacă un exemplar este cumpărat online de pe site, autorul primește 70% din preț. Dacă acea carte este vândută într-o librărie, autorul păstrează 50%.

După imprimare, cartea va fi promovată la Self Publishing pe site, în școli, universități, biblioteci și companii private și în librării naționale și internaționale. Volumul va avea ISBN și va arăta ca orice altă carte publicată la o editură de prestigiu. Există și posibilitatea ca o volumul tău să fie transformat într-un e-book. Numai talent să ai!


Închirieri online de rochii de designer

De câte ori nu ți s-a întâmplat să ai o ocazie la care să fii nevoită să te îmbraci elegant și să nu ai o rochie potrivită? Dacă o cumpărai, nu era garantat că o mai purtai și la alte ocazii! Ei bine, Dressbox.ro îți vine acum în ajutor cu un serviciu de închiriat rochii de firmă. Există peste 700 de modele de la cele mai prestigioase case de modă din lume. Livrarea este rapidă oriunde în ţară.

Dressbox

După ce găsești rochia potrivită, selectezi data de livrare (cu cel puţin o zi înainte de eveniment) și o închiriezi pentru 4 zile. La data selectată vei primi rochia direct la tine acasă, în stare perfectă pentru a fi purtată. Dacă mărimea închiriată nu ţi se potriveşte, ți se oferă banii înapoi sau altă rochie la schimb. După eveniment, pui rochia înapoi în cutia în care a venit şi lipeşti eticheta de retur. Un curier va veni la tine acasă în a 4-a zi de închiriere pentru a ridica pachetul.

Înainte de fiecare închiriere, rochiile sunt curăţate ecologic de către partenerii magazinului specializați pe acest serviciu. Micile pete sau deteriorări sunt acoperite de preţul închirierii. Poţi proba şi închiria rochiile dorite în showroom-ulDressbox.ro din Bucureşti.


Felicitări pe carton, trimise de pe mobil

Surpriza românească este Felicitaro, o aplicație dezvoltată de o echipă tânără, prin care poți personaliza și trimite felicitări pe hârtie oriunde în lume. Descarci aplicația din AppStore sau Google Play și îți creezi un cont de utilizator. Apoi faci o poză cu mobilul sau încarci una din galeriile foto din aparat. Scrii un mesaj adecvat, îl editezi dacă dorești și te semnezi cu degetul pe ecran. Ultimul pas este să introduci adresa și modalitatea de plată: card, SMS, PayPal (între 1,80 și 2 euro, în funcție de metoda aleasă).

Felicitaro

Cei de la Felicitaro vor printa felicitarea la rezoluție mare și o vor trimite într-un plic. Noi am testat serviciul și cartea poștală a ajuns cu bine la destinație. Este bine însă să prelucrezi puțin imaginea înainte de a o încărca în sistem, pentru că ei nu intervin în niciun fel asupra fotografiei alese. Este un magazin online axat pe platformele mobile și care-și propune să te ajute să oferi un cadou simplu, de oriunde din lume.

1 Comentariu

  1. Petru

    Inovatie Romaneasca unica in lume. Pescuit real la distanta de la computer. Pescuiesti pastrav chiar de la tine de acasa.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne