Inovație în e-commerce: taxiul condus de tine, librăria audio, curieratul personal, cadourile altfel

de | 29/11/2015 | 0 comentarii

Reading Time: 3 minutes

Noi, cei de la TRUSTED.ro, nu ne uităm numai în ograda proprie. Ne place când remarcăm lucruri deosebite la magazinele care dețin Marca de Încredere și dedicăm o serie de texte bunelor practici întâlnite. Suntem atenți însă la ce se întâmplă în e-commerce-ul românesc și mondial și ne place când remarcăm inovații, idei năstrușnice de marketing, schimbări de detaliu. Iată al 12-lea text în care scoatem în evidență câteva inovații observate de noi în ultima perioadă.


Taxi-ul pe care-l conduci chiar tu

Când ai nevoie de o mașină, aplicația GetPony (Pony Car Sharing) îți va arăta cel mai apropiat automobil pe care-l poți rezerva. Deschizi mașina cu aplicația de pe mobil și o conduci oriunde în zona de acoperire din oraș. La destinație, poți lăsa mașina oriunde găsești un loc legal de parcare, fără taxe suplimentare.

Get Pony Cluj

Pentru a folosi serviciile de mobilitate urbană Pony, trebuie să-ți creezi un cont de membru pe www.getpony.ro. Aplicația GetPony este cheia mașinii pe care o vei folosi. A, o singură precizare: serviciu valabil doar în Cluj-Napoca.


Audio-librăria românească

Aplicația mobilă Audio Librăria a prins viață în noiembrie. Cu câteva sute de audiobook-uri de la 12 parteneri, aplicația le oferă utilizatorilor cărți audio de la dezvoltare personală și profesională, la literatură, istorie și eseistică, parenting și povești pentru copii.

Audiolibraria

Aplicația este disponibilă deocamdată pentru Android. Utilizatorul își descarcă aplicația din Google Play, își alimentează contul prin SMS sau folosind un card bancar și-și cumpără audiobook-urile preferate, pe care le poate asculta offline sau online.


Pachetul tău, de la o persoană la alta

O altă inovație românescă se numește Flug (în germană = „zbor”).

Promovăm o conexiune directă între cel care trimite și curier. Prin intermediul aplicației pentru smartphone, trimiterile pe distanțe scurte se pot face direct, cu un timp de livrare și costuri minime – trimiterea nu va trebui să treacă printr-un centru de colectare.

Primul pas este plasarea comenzii, al doilea este preautorizarea fondurilor din partea ta. Aplicațiile iOS și Android care completează platforma fac un potențial curier al pachetului tău din oricine are o bicicletă sau un scuter. Ca la Uber, curierii trec mai întâi printr-o selecția pe baza unui interviu față în față.

Flug

Pe baza proximității geografice, dar și a preferințelor tale și a dimensiunilor coletului, algoritmul alege un curier și pachetul tău este gata de preluare. Platforma este în faza de crowdfunding la We Are Here.


Linia de cadouri altfel

Continuăm seria inovațiilor românești cu Cadolines.ro. Este un brand nou de cadouri, care și-a făcut apariția pe piața din România în acest an, cu primele două magazine fizice în București și cu acest site.

Povestea CADOLINES începe deci în Malaezia, într-o vacanţă de vis, inspirată de Royal Selangor şi îşi propune să continue în anii ce urmează, la fel de frumos şi personal cum a început. Pentru că dorinţa puternică, pasiunea şi visul celor doi proprietari de a aduce o bucaţică din Malaezia în România, a devenit realitate, iar românii se pot bucura şi ei de cadouri unice pentru momente speciale din viaţa lor. Aceasta este garanţia unui vis despre ARTA DE DĂRUI!

Este vorba despre produse de lux, deosebite, numai bune de făcut cadou oamenilor pretențioși sau originali.


Ai mai remarcat și alte inovații în e-commerce în ultimul timp?
Lasă un comentariu mai jos! Mulțumim.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne