Noile standarde TRUSTED.ro intră în vigoare în 7 octombrie

de | 7/10/2014 | 0 comentarii

Reading Time: 2 minutes

Pentru a doua oară de la înființare, TRUSTED.ro modifică standardele de obținere a Mărcii de Încredere. Prin noile standarde, dorim să ținem cont de modificările în legislația românească în materie de e-commerce și mai ales de dispozițiile Ordonanței de Guvern 34/2014.

Modificările standardelor au fost făcute după două runde de consultări: una în care numai magazinele atestate TRUSTED.ro au putut face observații și sugestii și una în care publicul larg a putut comenta propunerile noastre. Astfel, în 7 octombrie 2014 au fost adoptate și publicate noile standarde pe baza cărora magazinele online românești pot obține Marca de Încredere.

Cele 24 de standarde din setul TRUSTED.ro respectă legislația românească și europeană din e-commerce și se referă la datele de identificare ale firmei deținătoare a magazinului, fluxul de comandă, comunicarea cu clienții, rezolvarea litigiilor, autenticitatea produselor etc. În urma intrării în vigoare a OUG 34/2014, a fost introdus standardul 12, care prevede dreptul de retragere:

Informarea consumatorilor cu privire la condițiile de exercitare a dreptului de retragere și punerea la dispoziție, conform legii, a modelului de formular de retragere. TRUSTED.ro pune la  dispoziție un model de retragere și informațiile esențiale pentru consumatori.

În acest sens, am creat un model de formular de retragere, pe care vi-l oferim aici:

https://www.trusted.ro/wp-content/uploads/2014/10/model-retragere-trusted.pdf

https://www.trusted.ro/wp-content/uploads/2014/10/model-retragere-trusted.docx

Important! Acest formular sau altul identic în conținut cu cel prevăzut în Anexa din OUG 34/2014 trebuie afișat pe site-ul dv., conform legii.

Fișierele conțin și instrucțiuni destinate consumatorilor.

Standardele cele mai importante

Iată cele mai importante standarde TRUSTED.ro, din punctul de vedere al consumatorului:

cele mai importante standarde Trusted mic

Consultați întreaga listă de standarde (fișier PDF). Dacă aveți un magazin online și doriți să primiți Marca de Încredere TRUSTED.ro, completați formularul de înscriere.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștri







Newsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne