Bogdan Manolea: „Nu cred că noua lege îşi propune să îţi schimbi modul de a cumpăra online. În schimb, îşi propune să protejeze persoana fizică care cumpără, indiferent dacă ştie sau nu de lege”

de | 25/06/2014 | 0 comentarii

Reading Time: < 1 minute

Într-un recent interviu acordat publicației Adevărul.ro, Bogdan Manolea, co-fondator TRUSTED.ro, explică modul în care s-a schimbat legea privind drepturile consumatorilor, prin intermediul Ordonanţei de Urgenţă 34/2014.

Cum trebuie să cumperi conform noii ordonanţe de urgenţă, astfel încât să fii cât mai protejat şi să poţi returna un produs de care nu eşti mulţumit?

Nu cred că noua lege îşi propune să îţi schimbi modul de a cumpăra online. În schimb, îşi propune să protejeze persoana fizică care cumpără, indiferent dacă ştie sau nu de lege. De aceea, sfatul primar legat de cumpărături online este pur şi simplu să fii de bună credinţă în momentul în care cumperi. Iar sfatul secundar este să citeşti legislaţia care protejează drepturilor consumatorilor în tranzacţiile online, pentru a afla care sunt drepturile tale şi a le folosi, dacă este cazul.”

[…]

Sunteţi mulţumit de forma noii ordonanţe de guvern? Ce lacune are şi ce ar trebui îmbunătăţit?

Cred că este în mare măsură o traducere a Directivei Europene privind drepturile consumatorilor, deci nu sunt surprize deosebite. Cu toate acestea, în lipsa oricărei dezbateri publice semnificative, s-au strecurat unele texte care nu sunt deloc coordonate cu restul legislaţiei din domeniu. (De exemplu, cu privire la momentul încheierii contractelor sunt 2 articole care se bat cap în cap).”

Interviul integral, pe site-ul Adevărul.ro.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștriNewsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne