CIF: 36726480

Nr. ord. reg. com: J40/14828/2016

Sediu social: Sos. Dobroesti nr.25P, sector 2, Bucuresti

Adresa site-ului: https://www.myown.ro/

Data lansării: 2017-07-01

Categoria: Haine, încălțăminte, accesorii

Magazin atestat Trusted.ro din 2019-05-20.

SC Smart Shop Trading SRL

Existam pentru ca cineva, candva a inventat gentile de mana si acestea au ramas pana astazi indispensabile.

Din cele mai vechi timpuri oamenii, barbati sau femei, au folosit genti de mana confectionate din materiale simple pentru a transporta in ele diverse obiecte. Este atestata prezenta unor astfel de produse inca din secolele XIV-XV, cand imbracamintea nu era inca prevazuta cu buzunare si atunci s-au inventat gentile. Designul era simplu, se foloseau materiale perisabile asa ca s-au pastrat putine exemplare care pot fi vazute in muzee. Un secol mai tarziu, cand au aparut buzunarele la haine, gentile au inceput sa dispara. Mai ales in secolele XVIII- XIX, cand femeile purtau rochii voluminoase sub care se putea cara orice. Este comic, dar adevarat!

Odata cu trecerea anilor, hainele au devenit mai subtiri si croite pe corp asa incat a fost din nou nevoie de genti. Se confectionau manual, din materiale diverse, dar accentul cadea mai mult pe utilitate decat pe stil.

La final de secol XIX, Revolutia Industriala a adus metode noi de fabricatie si gentile au inceput sa fie produse la scara mai mare, din materiale mult mai diversificate. Secolul XX este cel care a transformat radical acest accesoriu. Au contribuit la asta miscarile de arta si moda, emanciparea feminina si mai tarziu terenul castigat de branduri.

A crescut treptat si utilitatea acestor genti: genti de piele pentru acte pentru persoane cu slujbe oficiale, genti din textile sau plastic pentru folosirea pe timpul zilei, genti elegante, cu aplicatii metalice sau din materiale stralucitoare pentru petreceri si evenimente de seara. Astazi este un obiect feminin de nedespartit dar si genul opus utilizeaza o gama larga de genti si serviete.

Seriozitatea, profesionismul si promptitudinea sunt ceea ce ne caracterizeaza!

Daca vrei sa cumperi o geanta noua sau sa faci cuiva un cadou, nu uita: totul este tot atat de simplu ca un click de mouse. Suntem aici sa te servim!

Dacă aveți probleme cu acest magazin, raportați la probleme@trusted.ro.

Vezi aici toate opiniile lăsate de clienți despre acest magazin online.